"Idem meč po meč": Đoković o povredi i nastavku takmičenja na Australijan openu 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Na konferenciji za medije posle plasmana u osminu finala Australijan opena, Đoković je govorio o samom duelu, povredi i predstojećem susretu sa Aleksom de Minorom.

„Taj brejk je bio jedan od najvažnijih momenata u meču. Mentalno i fizički je ogromna razlika da li je 1-0 ili 0-1 u setovima. Kada je reč o nozi, bilo je uspona i padova. Veoma sam srećan što se završilo u tri seta, već smo imali neke mečeve od pet sati. Bila je velika borba, zanimljiv meč“, rekao je Novak na početku konferencije za medije posle pobede u duelu sa Grigorom Dimitrovim.

Očekivano, posebna pitanja odnosila su se i na povredu koju Đoković ima. I u ovom meču je tražio pomoć lekara, prenosi Sport Klub.

„Uvek počne dobro, a onda se desi neki pokret i pogorša se. Zatim uzmem pilule, pa bude bolje, pa opet nije dobro, kao rolerkoster je. To i oduzima energiju, borim se i s tim i protivnicima, ali okolnosti su takve i moram da ih prihvatim. Zahvalan sam što uopšte mogu da igram, pre turnira nije izgledalo dobro. Idem meč po meč“, rekao je Đoković, pa je dobio i pitanje da li je razmišljao o povlačenju i pre početka turnira:

„Ne, želeo sam da vidim kako ću se osećati na terenu. Prvi meč je prošao dobro. U drugom sam se zaista mučio, bilo je nekoliko zaista loših momenata. Danas takođe. Ne znam šta me čeka, ali nadam se najboljem“.

U osmini finala Đokoviću će rival biti domaći igrač, Aleks de Minor.

„Uvek je veći izazov kada igrate protiv domaćeg igrača, to je njegova publika. Siguran sam da će atmosfera biti sjajna i da će on imati veliku podršku, ali i da će biti veoma motivisan da pobedi. Ali, imao sam takva iskustva i ranije. Igrao sam ovde protiv Lejtona Hjuita i protiv drugih Australijanaca, poznat mi je osećaj. Znam šta mogu da očekujem. Dodatni izazov je to što nikada nisam igrao protiv njega, ali to je i za njega isti osećaj. Mislim da ne znamo baš sve o igri onog drugog iako se poznajemo, dugo smo već tu. Gledao sam ga kako igra više puta. Videćemo šta će se desiti“, zakjučio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari