Igokea pobedila Zvezdu i obezbedila majstoricu polufinala ABA lige 1Foto: Beta/ABA liga/Igokea/NIKOLA VURUNA

Rampa za Crvenu zvezdu u Laktašima. Igokea je u drugom meču plej ofa ABA lige uspela da pobedi crveno-bele – 81:68 i tako izjednači na 1:1 u seriji. Finalista će biti odlučen u majstorici koja će se u utorak igrati u Beogradu, u hali „Aleksandar Nikolić“.

Ekipa Dragana Bajića je od starta granitnom odbranom stopirala goste, koji su doduše u meč ušli sa pet uzastopnih promašaja. Klub iz Republike Srpske je zahvaljujući Potu i Greju lako napravio seriju 15:2 i tako stekao kapital za koji se kasnije ispostavilo da je nedostižan.

Na poluvreme je Igokea otišla s rezultatom 45:31, a tačku na prvu deonicu trojkom je stavio Atić. Gosti su u nastavku bili još nervozniji, usled čega su dobili čak tri uzastopne tehničke greške (Lojdu, treneru Radonjiću i Voldenu). Domaći su se polako odlepili na plus 20, a Zvezda se probudila tek u poslednjoj četvrtini i uspela da samo ublaži poraz.

Na kraju najefikasniji u redovima tima iz Laktaša bio je Entoni Klemons sa 18 poena, a ispratio ga je Edin Atić sa 17, dok je Stefan Pot imao 14. U Crvenoj zvezdi je najbolji bio Ognjen Dobrić sa 17 poena. Davidovac je ubacio 12, a Lojd i Simonović po 11 poena.

– Čestitam timu na izvanrednoj utakmici. U pripremi smo rekli da moramo 40 minuta, da nam se ne ponove dve utakmice iz Beograda. U obe smo igrali dobro 35 minuta, pa pali. Nije bilo tako, a moram da istaknem defanzivnu liniju, zaustavili smo Voldena i Lojda, sve koji su bili opasni po koš, spustili smo Zvezdu na 68 poena, što je sjajno – rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari