Igor Duljaj izjavio da je još letos trebalo da dobije otkaz: Direktor Vazura bio pod pritiskom da nađe drugog trenera 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs

Trener Partizana Igor Duljaj tokom konferencije za medije pred meč protiv Novog Pazara otkrio je da je još od priprema u Sloveniji postojao pritisak da bude smenjen i dodao da ga je sačuvalo smo to što je kao igrač ostavio trag u klubu iz Humske.

„Kada se vratim unazad, još od priprema u Sloveniji, postojale su indicije, da ne imenujem šta i kako, da se već tražio novi trener Partizana. Generalni direktor je imao pritisak da me smeni, da neko drugi dođe, ja to znam“, ispričao je Igor Duljaj, a zatim dodao:

„Mene je donekle zaštitilo moje ime, odnosno, to što sam ostavio trag u Partizanu kao igrač. Da nije bilo toga, posle Slovenije i onih utakmica koje smo imali, ja ne bih sedeo ovde. Tada bih bio smenjen“.

Potom je naveo Žarka Lazetića i TSC, kao primer kako bi klubovi trebalo da podrže svoje trenere.

„To je istina, ali kada pričamo o Žarku – on je fantastičan trener. Ljudi u klubu su prepoznali da odlično radi svoj posao. To se poklopilo. Ima podršku, a on na to vraća na najbolji mogući način. Igrao je Evropu, afirmisao dosta igrača koje je klub mogao da proda, što je nekada za TSC bilo veoma teško. Stabilan su klub, imaju svoj sistem, svoj program, a Žarko im vraća na najbolji način“, objasnio je Duljaj.

On je potom najavio derbi utakmicu 29. kola Superlige, u kojoj će crno-beli u nedelju (20.00) u Humskoj dočekati Novi Pazar.

„Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime rivala. Ulazimo sa malo više optimizma posle pobede nad Voždovcem na način na koji smo dobili taj meč. Pokazali smo da i kada je teško, ekipa se ne predaje. Ponovo smo pokazali karakter i osvojili važna tri boda. Utakmica je u osam uveče, hvala klubu što će ulaz biti besplatan i verujem da će sutra biti dosta naših navijača, stvarno su nam potrebni“, izjavio je Duljaj.

Potom se osvrnuo i na činjenicu da navijači sa južne tribine bojkotuju utakmice na stadionu u Humskoj.

„Imam jednu veliku želju, da kada naši igrači postignu gol, da jednom otrče ka našem jugu, dakle da se vrate navijači Partizana. Ne vidim Partizan bez navijača. Mnogo sam tužan zbog toga i znam koliko to igračima znači. Voleo bih pre nego što neki igrači odu u inostranstvo da osete tu draž, tu energiju posle postignutog gola, da krenu ka jugu“, istakao je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari