Miloš Vazura saopštio da Duljaj ostaje trener Partizana: Hvala državi na pomoći, obezbedili smo plate igračima i prošli UEFA monitoring 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je za medije tokom tradicionalne promocije novih kalendara za 2024. godinu i saopštio da će Igor Duljaj ostati trener crno-belih i u nastavku sezone.

On je dodao da će najbolji strelac Superlige Mateus Saldanja ostati u klubu, a potom dodao da je zadovoljan učinkom ekipe u jesenjem delu sezone.

– Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo loše, i vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije – rekao je Vazura i potvrdio da će Igor Duljaj ostati na klupi crno-belih i u nastavku sezone.

– Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera – nismo. Što bismo sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencije od Šerifa kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim i željama Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu – istakao je generalni sekretar kluba iz Humske.

Vazura je rekao da Partizan neće dovoditi puno igrača u zimskom prelaznom roku.

– Znam da javnost, kao i navijači vole da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača u razgovoru sa sportskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale. To nije mnogo igrača, već dvojica ili trojica, možda više, ako neko ode – objasnio je Vazura i dodao da je prioritet dovođenje krilnog napadača.

Miloš Vazura saopštio da Duljaj ostaje trener Partizana: Hvala državi na pomoći, obezbedili smo plate igračima i prošli UEFA monitoring 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Generalni direktor Partizana je istakao da nema prostora za greške u prelaznom roku, jer one mogu skupo da koštaju klub.

– Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol (Saldanja), sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima.

On je najavio da će neki igrači napustiti Humsku “kako bi se obezbedila finansijska stabilnost”.

– Ono što želimo da prodamo, to smo želeli da uradimo i u julu, tako da očekujemo da u ovom prelaznom roku prodamo te igrače i obezbedimo finansijsku stabilnost. Ima par igrača kojima ističe ugovor u Julu i sa kojima ćemo razgovarati kad prođu praznici. Ima klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude, za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića. Za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude bićete obavešteni.

Vazura se zahvalio državi na finansijskoj pomoći.

– Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da se zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transfere koji neće remetiti klub, kako bi obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba – zaključio je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari