Igra mora biti mnogo brža  1Foto: Starsport

Sa ubedljivih 19:26 u Šalji i jednako sigurnih 32:25 u Beogradu protiv Slovačke, seniorska ženska rukometna reprezentacija Srbije kvalifikovala se za Svetsko prvenstvo u Španiji ovog decembra i uspešno pregrmela prvu fazu adaptacije na sistem igre Uroša Bregara, ali novi selektor smatra da šestoplasirana ekipa sa poslednjeg SP može i mora mnogo bolje od prikazanog u njegovih debitantskih 120 minuta na mestu sa kog je posle kraha u borbi za Olimpijske igre proteran Ljubiša Obradović.

– Drugi meč je bio repriza prvog susreta. Promašili smo mnogo zicera u prvom poluvremenu… Nastavićemo da se trudimo da igramo što brži rukomet. Ova reprezentacija ima dobro postavljene temelje, međutim čeka nas još puno rada. Već u junu, kada ćemo biti sedam dana na okupu – rekao je mladi slovenački stručnjak posle martovskog baraža, a pre povratka svakodnevnom poslu trenera Krima.

Krilo Sanja Radosavljević slaže se da je igra nacionalne selekcije ispod njihovog  limita.

– Uvek može bolje, naravno, ali uz ovu našu energiju normalno je da moramo da pobedimo. Druga utakmica je bila malo kvalitetnija, ali nismo pokazale sve što znamo i što najbolje možemo – kazala je članica mađarskog Vacija, a njenu percepciju deli i kapitenka Katarina Krpež Šlezak.

– Imamo novi sistem, pa u prvoj utakmici nije bilo tako dobro, mislim da smo se popravile u drugoj. Istina je da ima još da se radi, ali veliki je korak što smo se plasirale na prvenstvo sveta, presrećne smo zbog rezultata i odlične atmosfere. Nadam se da ćemo, korak po korak, usavršiti naš rukomet – reči su krilne igračice ruskog Rostova, koja je kao i Radosavljevićeva ugovorila transfer sledeće sezone u redove tima koji vodi selektor.

Što bi moglo da olakša pripreme Srbije za SP (1-19. decembar), jer isti dres nose i golmanka Jovana Risović, pivotmenka Dragana Cvijić i bek Andrea Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari