"Ili nije povređen ili ja nisam dovoljno dobar igrač": De Minor sumirao težak poraz od "bezgrešnog" Đokovića 1EPA-EFE/JOEL CARRETT

Australijanac nije siguran da Srbin zaista muči muku sa zadnjom ložom, čim je mogao da ga „pregazi“ u osmini finala prvog grend slema u sezoni.

Stanje povređene noge Novaka Đokovića predmet je raznih polemika, pa i negativnih spekulacija, još od početka Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

Njom se bavio i Aleks de Minor, nakon što ga je osvajač 21. turnira najviše kategorije i devetostruki šampion AO „počistio“ u osmini fionala, za malo više od dva sata.

„Svi pričaju o tome, ali meni nije delovalo da je povređen ili ja nisam dovoljno dobar igrač da to iskoristim. Igrao sam protiv bezgrešnog Novaka, on je favorit da osvoji titulu ovde.

Neću biti strog prema sebi jer su ovi momci uradili takve stvari u tenisu“, rekao je De Minor posle samo pet osvojenih gemova (2:6, 1:6, 2:6) protiv petog reketa sveta.

Dvadesettrogodišnji Australijanac smatra da bi za njega bilo najbolje da se u svojoj glavi ne opeterćuje time koliko je bio lak plen za jednog od najvećih sportsita današnjice.

„Sada sam treba da zaboravim šta se desilo. Ima ovakvih noći koje ne prolaze u životu, a ako si prestrog onda ostaju dugo, a moraš da budeš spreman za sledeću nedelju“, zaključio je 24. na ATP listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari