Incident sa bananama oterao Pardjua 1 EPA-EFE/Jan den Breejen

Engleski trener nije hteo da pređe preko ispada navijača CSKA.

U finalu Kupa Bugarske, protiv Levskog, i prvenstvenoj utakmici protiv Boteva, pristalice kluba iz Sofije bananama su gađali tamnopute igrače svog tima, a Alan Pardju je davanjem ostavke potvrdio da nije pretio praznom puškom kada je glasno rekao da ne želi više da trpi rasizam CSKA-aca.

„Ono što se dogodilo pre utakmice protiv Boteva i posle nje je neprihvatljivo. Ne samo za mene, nego i za mog pomoćnika Dajera i naše igrače. Oni su odlučili da igraju zbog poštovanja prema klubu, a mala grupa rasista želela je da sabotira utakmicu. Oni nisu navijači pred kojima ja želim da vodim tim. To nije način na koji ovaj klub radi, CSKA zaslužuje mnogo više“, poručio je Englez pre neki dan, a danas je posle samo mesec dana napustio Bugarsku.

Postali su nagoveštaji razlaza i pre pomenutog incidenta, praćenog verbalnim nasiljem nad pripadnicima crne rase, ali poslednji događaji su prelili čašu Perdjuovog nezadovljstva.

Mediji iz našeg komšiluka uverevaju da je jedan od najozbiljnijih kandidata za njegovog naslednika doskorašnji trener Čukaričkog i legendarni Partizanov fudbaler Saša Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari