Isključenje i kraj Jokićeve sezone, Finiks u finalu Zapada 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Košarkaši Finiska pobedili su prošle noći u gostima ekipu Denvera sa 125:118 i tako se ukupnim rezultatom 4:0 plasirali u finale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Najkorisniji igrač NBA lige, centar Nagetsa Nikola Jokić neslavno je završio sezonu pošto je 3:52 minuta pre kraja treće četvrtine isključen zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom.

Denver je u tim trenucima gubio sa 83:75 i posle jednog neuspešnog napada Jokić je iznerviran udario košarkaša Finiksa nakon čega su mu sudije pokazale put u svlačionicu.

Usledila je gužva na terenu, Devin Buker se uneo u lice Jokiću, umešali su se i ostali igrači oba tima, ali se situacija brzo smirila.

Jedini NBA igrač koji je odigrao sve 72 utakmice ove sezone, meč je završio sa 22 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Bez pomoći Jokića, Denver nije imao šanse protiv Finiksa koji je se na kraju plasirao u finale Zapadne konferencije prvi put posle 11 godina.

Sanse su do sedme uzastopne pobede u plej-ofu vodili Kris Pol sa 37 i Devin Buker sa 34 poena i 11 skokova. Mikal Bridžis je dodao 14, a Deandre Ejton 12 poena za pobednički tim.

U timu Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 25 poena, Majkl Porter je ubacio 20, a Monte Moris 19 poena.

Uprkos udarcu i Jokićevom prevremenom izlasku sa terena, navijači su skandirali „MVP, MVP“ dok su izlazili iz dvorane.

Finiks će u finalu Zapada igrati sa boljim iz duela Jute i Los Andjeles klipersa. Juta trenutno vodi sa 2:1.

Ranije sinoć, košarkaši Milvokija su pobedili Bruklin sa 107:96 i izjednačili na 2:2 u polufinalu Istočne konferencije.

Janis Adetokunbo je predvodio Bakse sa 34 poena i 12 skokova, dok je Kris Midlton ubacio 19 poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Kevin Durent sa 28 poena i 13 skokova.

Naredna utakmica ove serije igra se sutra uveče.

Jokić: Želeo sam da promenim ritam utakmice, ne da povredim Pejna

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da je faulom nad Kameronom Pejnom želeo da promeni ritam utakmice i da mu nije bila namera da povredi igrača Finiksa.

„Želeo sam da promenim ritam utakmice, da dam svom timu energije, pokušao sam da napravim jači faul. Jesam li ga udario? Ne znam. Izvinjavam se ako jesam. Nije mi namera bila da ga povredim ili da ga namerno udarim u glavu”, rekao je Jokić.

Košarkaši Denvera eliminisani su u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su prošle noći izgubili i četvrtu utakmicu od Finiksa, ovog puta sa 125:118.

Najkorisniji igrač NBA lige je isključen 3:52 minuta pre kraja treće četvrtine zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom.

Denver je u tim trenucima gubio sa 83:75 i posle jednog neuspešnog napada Jokić je iznerviran udario košarkaša Finiksa nakon čega su mu sudije pokazale put u svlačionicu.

„Bio sam šokiran. I dalje sam šokiran što su izbacili MVP-ija lige“, rekao je trener Denvera Majkl Melon.

Nakon faula Jokića usledila je gužva na terenu. Devin Buker se uneo u lice srpskom košarkašu, umešali su se i ostali igrači oba tima, ali se situacija brzo smirila.

„Bila je ovo emotivna utakmica… Samo sam branio svog saigrača, to je bilo to. Video sam posle da se izvinio Kameronu. Igrao sam protiv Jokića više puta, znam da nije zlonameran igrač“, rekao je Buker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari