Iskupljenje Partizana u senci ostavki i pričama o odlasku Igora Duljaja 1Foto: Starsport

Blamaža od Nordsjelanda u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija (5:0) ne ostavlja ni promil šansi fudbalerima Partizana da se nadaju nekakvom istorijskom preokretu.

Stadion u Humskoj nije samo potređen zbog bruke doživljene u Danskoj pre sedam dana, već i zbog činjenice da je deo rukovodstva od danas u „v.d.“ stanju. Milorad Vučelić i definitivno je odlučio da ode sa mesta predsednika kluba, što je u praktičnom smislu već bilo na snazi, s bozirom na to da se mesecima unazad nije pojavljivao na svom stadionu.

Obelodanjena činjenica da je od rukovodstva koje je donosilo ključne odluke u poslednjih nekoliko godina ostao samo Miloš Vazura u drugi plan je ostavila sutrašnji, po mnogo čemu mučan revanš sa Nordsjelandom.

Da ambijent bude usloženiji, ne jenjavaju ni priče da Igor Duljaj neće još dugo ostati šef struke crno-belih.

– Pre ili kasnije će doći do rastanka. Opušten sam i ne osećam pritisak. Teško je da neko može da napravi pritisak putem medija na mene. Pitali su me igrači šta se piše u medijima, ali sam im rekao da gledaju samo sebe i najbolji odgovor je bila pobeda nad Javorom. Svi ćemo otići, sutra ili prekosutra, ali je ekipa najvažnija i da ona održi fokus – poručio je Duljaj na konferenciji upriličenoj za iznošenje mišljenja o sutrašnjem meču.

Duljaj pokušava da ostane usredsređen na profesionalne obaveze i stvaranje strategije kojom bi barem delimično mogla da se ublaži sramota doživljena u prvom susretu.

– Uprkos ubedljivom porazu motiv pred revanš vidim u domaćem terenu, činjenici da igramo pred našim navijačima. Pokušaćemo da ispravimo ukoliko je moguće ono što smo napravili u Danskoj, a napravili smo ništa i osramotili smo se. Ne tražim alibi, rival je dominirao čitavih 90 minuta. Moramo da odigramo potpuno drugačije, nema kalkulacija i idemo na pobedu. Ne želim da obećavam i dajem velike izjave, ali zaista osećam da igrači žele pobedu – ubeđenja je šef struke crno-belih koji je naznačio da, uprkos nemogućoj misiji, neće kalkulistati u smislu izvođenja startne postave.

– Neću kalkulisati i izvešću najbolji tim iako nas u nedelju očekuje takođe važna utakmica. Verujem da će na tribinama biti navijača koliko je dozvoljeno i ne želim da trošim energiju na bilo šta osim na svoj tim. Rekao sam igračima i prethodni put da bez obzira šta se piše i govori oni su ti koji su idoli mnogima koji žele da igraju u Partizanu.

Janso je i mladom stručnjaku da je mogućnost prolaska u grupnu fazu samo u domenu bujne mašte, ali će svakako njegovi puleni pokušati da dođu do pobede. Mnogo su propusta napravili u prvom meču, naročito defanzivno, bez ikakvih rešenja po bokovima po kojima je opasno duvala promaja.

– Igrači su odlično reagovali jer obično posle Evrope dolazi do pada. Kada primimo gol ranije smo padali, ali smo sada pokazali drugo lice. Svaka pobeda je dragocena za koeficijent i srpski fudbal. Sutra ne izlazimo sa kalkulacijama i želimo da pobedimo. Ipak, ne pretim nekome od koga sam izgubio sa 0:5. Postoje oscilacije i već sam pričao da je došlo mnogo igrača i potrebno je vreme da uspostavimo ritam. Ipak, nikoga ne interesuje to i pamte se samo rezultati. Dobro je da smo imali odličnu reakciju i posle poraza od Sabaha i posle poraza od Nordsjelanda. Uvek ću stajati iza igrača, a ono što me raduje jesta da golove sada slavi čitava ekipa i svi na klupi što znači da je svima stalo.

Ne očekuje Duljaj ni da će se fudbaleri Nordsjelanda opustiti u Beogradu, odnosno da neće izaći u najjačem mogućem sastavu.

– Nordsjilend je među klubovima koji ne kalkulišu. Mlada su ekipa koja bez problema može da igra u ritmu sreda-nedelja. Rekao sam mladim igračima da se ugledaju na njihove fudbalere. Imaju perspektivnog trenera koji imajući u vidu njegove godine u Srbiji verovatno ne bi radio – dao je jasnu poruku Duljaj u kontekstu načina razmišljanja i pružanja podrške darovitim trenerima u Srbiji.

Trijumf bi naročito bio važan iz perspektive poboljšanja koeficijenta za srpske klubove, koji je od starta kvalifikacija ovoga leta opasno srozan.

– Ostanak bez grupne faze bi bio veliki udarac za klub, ali je važno ono št o ostaje. Tim koji ostaje. Ne smemo da zaboravimo da na mostaje prvenstvo i moramo da održimo fokus. Takođe, što želim svom klubu, želim i komšijama, Crvenoj zvezdi, TSC-u i Čukaričkom – da osvojimo što više bodova u Evropi. I Iz srca to kažem i samo sam za sportsku priču.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari