Iskusna Krunić i dve teniske nade skupo prodale kožu: Rumunija pobedila Srbiju u Kraljevu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ženska teniska reprezentacije Srbije je poražena protiv Rumunije na šljacu u dvorani u Kraljevu  u plej-ofu u Bili Džin King kupu, nekadašnjem Kupu federacije.

Naše teniserke su u svakom od prva tri meča zaslužile aplauze jer su se borile lavovski. Gošće će i dogodine igrati u kvalifikacijama za finalni turnir (ove godine izgubile od Slovenije), a Srbija će u evropsku Grupu 1.

U prvom duelu 17-godišnja Mia Ristić (353. na svetskoj listi) izgubila je od 26-godišnje Elene Gabrijele Ruse (125) sa 7:6 (7:2), 6:3.

Zatim je 30-godišnja Aleksandra Krunić (689), najiskusnija u timu selektora Dušana Vemića, poklekla protiv Žakline Adine Kristijan (98) sa 7:5, 6:4.

Posle toga se s poslednjom među četiri rumunske teniserke koje su u prvih 100 na svetskoj listi sastala 18-godišnja Lola Radivojević (276), koja je takođe skupo prodala kožu – 7:5, 4:6, 7:5. Tom pobedom su Rumunke obezbedile konačan uspeh.

„Iako bih sebi mogla svašta da kažem zbog poraza, jer ne volim da gubim, naročito u reprezentaciji Srbije, mislim da sam odigrala dobar meč s obzirom na okolnosti. Nisam imala padove, koji su svojstveni za mečeve posle povratka iz povrede, tako da se sada okrećemo sutrašnjim mečevima, verujemo u sebe i srećna sam što sam deo reprezentacije“, poručila je Krunićeva.

„Mia Ristić je igrala odlično, ali je platila danak neiskustvu u duelu sa Ruse, naročito u završnici prvog seta. Aleksandra je isto igrala sjajan meč, u kome je Rumunka opravdala mesto među 100 najboljih na planeti. Sledi nam analiza i da odredimo najbolji mogući sastav za naredne mečeve. Sutra je novi dan“, rekao je Vemić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari