Island se brže topi u Zrenjaninu 1Foto: RSS

Rukometašice Srbije okupile su se u EHF nedelji nacionalnih timova i u Zrenjaninu započele pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pred njima su poslednje dve kvalifikacione utakmice za plasman na EURO 2022, meč sa Turskom na programu je sutra (16.30) u Kastamonu, dok u poslednjem kolu Srbija dočekuje Island (23. april, 18.00 ) u Zrenjaninu.

Srbija je trenutno na deobi drugog mesta sa Islandom sa skorom od dve pobede i dva poraza, prva je Švedska sa 3-1, dok je Turska poslednja sa učinkom 1-3. Dve najbolje selekcije plasiraće se na šampionat Starog kontinenta.

– Očekuju nas dve veoma važne utakmice… Ceo dan ćemo putovati, pa se nadam da ćemo imati vremena da se odmorimo da bismo u sredu bile spremne za meč sa Turkinjama. Igramo na gostujućem terenu, samim tim meč će imati drugačiju energiju, ali se nadam da ćemo zadržati sve sa prethodnog susreta sa njima, pre svega dobru odbranu. Naš adut biće i timski duh. Moramo da se držimo zajedno od početka do kraja. Što se tiče njihove reprezentacije sigurna sam da će se boriti jer igraju pred svojim navijačima. U napadu nemaju mnogo bekova koji mogu da šutnu sa devet metara, ali zato će tražiti igru sa pivotom i igru jedan na jedan…. Posle toga, pred fenomenalnom publikom u Zrenjaninu, potrudićemo se da popravimo utisak sa Islanda. Verujem da ćemo zajedno slaviti – kaže bek Jovana Kovačević.

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je ostvarila pobede protiv Turske i Švedske u Zrenjaninu, dok je na gostujućem terenu pretrpela poraze od Islanda i Švedske.

– Iako nas očekuje ni malo lak posao, verujem da ćemo uspeti da nametnemo svoju igru Turskoj i još jednom je pobedimo. Nakon nje nam dolazi Island i mislim da je odlično što tu utakmicu igramo baš u Zrenjaninu. Nakon ovih treninga i podrške kakvu smo imali protiv Švedske, taj grad je praktično naša druga kuća – podseća Jovana Bogojević, zadužena za šuteve sa krila.

Evropsko prvenstvo, čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora, održava se od 4. do 20. novembra 2022. godine. Po dve najbolje plasirane ekipe iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na predstojeći kontinentalni šampionat, koji će biti poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa, jer će se već 2024. godine za naslov evropskog prvaka boriti 24 selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari