Ispred stadiona Rajko Mitić postavljen tenk

Ostavite komentar


  1. Crvena Armija i njeno sportsko drustvo oteto od kraljevine, verovatno uz ljudske zrtve.
    Boljsevicki.
    Zlatno Doba Gulaga Srbija.

      1. Voleo bih, više od svega !
        Pa onda sa vašim Picoustim
        sa severa sedite i plačite.
        Morončine !

    1. Ratnohuškačka retorika u Srbiji nema kraja. Sada se „potrošile“ komšije pa su, ratom bolesnim mozgovima, za satisfakciju preostale ratnohučkačke izjave tzv. „lidera“ i oružarski rekviziti koji inače predstavljaju dobu največe sramote jednog naroda u određenom periodu. Največi greh je da su ti isti „lideri“ zarazili i generacije koje u doba (’90-tih) njihovog največeg “ perfomansa“ nisu bile ni rođene a za kojima je ostalo na stotinehiljada grobova, desetinehiljada nestalih i milijarde dolara ratne i posleratne štete, koje će upravo te zaražene generacije ili njihovi potomci plačati. Inače, onaj ko priželjkuje i priziva rat, rat će ga uvek snači, ali sledečega puta će ga imati u svojoj kuči jer su sve komšije več odavno pobegle u civilizaciju t.j. na stranu mira, razvoja i demokratije.

      1. Tačno tako. Svaka ti čast, to što si napisao treba da ima na umu svaki normalan čovek.

    2. Iz tvog se komentara zakljucuje da je zvezda bila sportsko drustvo kraljevine. E , svasta se moze ovde procitati.

      1. Pa režim se polomi da dokaže da Srbija nije učestvovala u ratovima u Hr i Bosni, a ovi moroni ih demantuju… Ali ipak više je ovo poruka vlastitom narodu, nego Hrvatima.

        1. Mnogo primereniji eksponat bi bio onaj helikopter sa kontejnerom suzavca od 5. oktobra…

    3. Ovde se svi igraju gluvih telefona pa evo i DANAS počeo. Na hrvatskim vestima, ne tabloidima, stoji da je klub javno demantovao da je tenk učestvovao i ratu i da je kupljen sa vojnog otpada u Leskovcu. Tenk T-55 je najbrojniji tenk na svetu, ima ih na desetine hiljada i učestvovali su u svim ratovima od 1950.-tih do danas a eno ih i sada po Siriji ratuju. Isti taj tenk koristila je, i i dalje ga koristi i HV i ABIH i vojska Slovenije i on nije nikakav „simbol“ JNA, Srbije ili rata devedesetih. To je kao da kažeš da je Kalašnjikov simbol jugoslovenskog rata. Ima ih na milione svuda po svetu aman. U tim ratovima korišćeno je još tri modela tenka i desetak tipova oklopnih vozila. Ovaj tenk nema ni obeležja ni šemu bojenja ni JNA ni VS ni VRS ni bilo kakve vojne jedinice iz tog perioda. Ofarban je u šemu VS iz dvehiljade i nene. Već godinama Delije imaju simbol tenka i marketinški fazon „severna armija“ i ovo je nastavak te simbolike. Prvi sam za kritiku navijača kad kače slike osuđenih ratnih zločinaca ili skandiraju šovinističke poruke na stadionu ali ovo nije to i prestanite da imputirate to. Jbt. više kritike u komentarima ovde nego u Hrvatskoj. Kakva nebuloza. Svaka navijačka grupa ima pravo na svoju simboliku sve dok nije usmerena protiv nekoga a tenk koji ima pola sveta uključujući i vojsku Hrvatske sa grbom kluba koji pritom ima „velikosrpsku“ crvenu petokraku nikome iole informisanom ne može biti šovinistički simbol. CSKA ima tenk kao simbol navijača a Arsenal ima i top na grbu pa to nije nikome problem. Iskreno meni je logičnije da su za takvom simbolikom posegnuli partizanovci jer je Partizan armijski klub ali to je opet stvar ukusa i izbora. Šta očekujete od navijača da nose cveće ne razumem? Smanjite doživljaj i kritikujte prave izraze šovinizma i netrpeljivosti prema drugima kakvih na našim tribinama ne manjka i ne hvatajte se za jedan od retkih poteza koji to nisu.

  2. Počinje novi krug pakla.“Ludilo“ kao krug ovdašnjeg pakla nije prepoznao ni Dante Aligieri, jer da jeste, svoje delo ne bi nazvao „Božanstvena komedija“!

    1. Tenk ispred stadiona. Ne bi me iznenadilo da UEFA diskvalifikuje Crvenu Zvezdu.

      1. Samo da ne udje ,neki majmun u tenak…!! Ne brinite,puska je zakocena…
        Digli se Tribali-samo rat im fali,jer cela prica je i pocela u Beogradu…??

      2. Mogu da pretpostavis ko je Taj genije Koji sebe svakog Dana blamira,narod se smeje Ali on dobija izbore.
        Klovnovi Nam vide drzavu.

      3. Voleo bih, više od svega !
        Pa onda sa vašim Picoustim
        sa severa sedite i plačite.
        Morončine !

    1. Tako je, ali nekome ko je tada izbegao vojsku zbog „kratkovidosti“ pa je sad odjednom progledao. Ili nekim budalama koje tada jos nisu bile ni rodjene pa ne znaju o cemu se radi.

      1. Niste spomenuli one koji su se baš ta useljavali u besplatne državne stanove. Za takve hohštaplere to je bilo najbolje vreme u celom njihovom bednom životu jer tad su najviše profitirali. I naravno sve čine da se takvo vreme vrati!

  3. Nikakvog smisla nema, niti sportske simobolike da tenk bude nešto što je vezano za Zvezdu. Parni valjak- Partizan, ima smisla. Ali tenk i Zvezda ? Opasna je samo ta insinuacija koju pominju Hrvati, a u vreme kada mi kao da želimo da odgovorimo na prebijanje Zvezdinih navijača u Kninu. Ali, to nikako „nije zdravo“ za naš narod u Hrvatskoj. Zato, sklanjaj to, što pre !!!

  4. Ispred sdadiona ce da „instaliraju“ tenk „kao simbol“, cega, DIKTATURE? Sa ovakvim prizorima u istoriji sretali smo se u Cileu, Argentini… kao simbola vojnih diktatura ispred fudbalskih stadiona, samo jos fali da nas deklarisane protivnikge diktatora Aleksandra ( Pinoce ) Vucica i njegove zavedene diktature i MAFIJOKRATIJE u Srbiji, „smeste“ unutar stadiona, ogradjene bodljikavam zicom. Ovo je jos jedna maloumna provokacija jednog degenerisanog uma, koji vise ne zna sta bi sam sa samim sobom, prvo „kobrice“ ispred „Vucjeg brloga“, sada tenk ispred fudbalskog stadiona, sta je sledece, da li mozda planira da nas u okove stavlja, ovaj sumanuti „um“ sto je umislio da je bozanstvo a ime mu je Aleksandar A.V.-A.V. Vucic. Sve je spremno za sveopsti ustanak, otpor i revoluciju kako kaze uvazeni profesor Jovo Bakic, dogorelo je, dogorelo je.

    1. Naravno, simbol da smo učestvovali u ratovima u kojima smo bili agresori i izgubili i razum i ratove. Izgleda da i dalje srljamo da izgubimo taj neki razum. Sramota za jednu Zvezdu

      1. Štefek,ratove nismo izgubili(Republika Srpska je dobijena),a za to agresori malo ga……..

        1. Tamo gde su bili Seseljevi tzv „srpski radikali“a danas tzv Vucicevi naprdnjaci, tamo vise Srba nema. A vi tzv nacionalisti ( nacisti ) sve ste bitke izgubili a jos uvek vodite nekakve ratove, verovatno u sopstvenim buzdovanskim glavama ( tintarama ). Postoji jedna poslovica u nasem narodu koja glasai, „ko voli rat i ratovanje, rat mu bio u kuci“, tako i vama zelim „buzdovani“ naprdni.

  5. Ček bre ljudi!dokle vise da pljujemo po sebi?u tom vukovaru su ubijani srbi,srbi su niza nacija u vukovaru i dan danas,mrzim rat i zlocine ali niko nikad od hrvata nije osudio ubistva srba u vukovaru,oluju i poklic za dom sp a nama smeta zvezdin tenk!Nek stoji tenk za vjek vjekova!a mi da ne glumimo neke kosmopolite i da ne zaboravimo proslost

  6. Koliko treba da budeš bolestan za sprovođenje ovakvih akcija? Tukli te kao malog? Kastrativni roditelji? Bio si ružan i neshvaćen? Odrastao na bajkama? Psihopatsko ponašanje rodbina skrivala jer je stramota sa se ide kod „doktora za glavu“? Primitivno, mnogo primitivno. Pravda je spora ali dostižna. Mada, najteže je ostati sam i pogledati se u ogledalo, zar ne? To što vidiš ili koga, jednostavno ne prepoznaješ.

  7. E pa važno je šta komentarišu Hrvati,naravno to je važno za list DANAS,za izdajničku bandu iz ovog lista.Pa šta ako je stavljen tenk,trebalo ga je i okrenuti ka Zagrebu i šta to ima nekome van Srbije da smeta a da ovaj list to prenosi.Smradovi iz redakcije ovog lista su stvarno bagra,živa bagroljudska.

    1. Vrlo interesantan komentar iz persperktive onog ko pamti 90 – te i lekcije istorije u SFRJ….Sve se svodi na to da su Srbi divan narod,miroljubiv,koji nikad nije vodio osvajacke ratove,u stvari,koji nikad nije ni ratovao samo je radio ono sta je morao a kad je morao uvek je pobedjivao (ahahahaha),nikad nije ima ekspanzionu politiku,voli susede mada to i nisu susedi nego braca jer zna se da su svi susedi srba u stvari srbi samo oni to jos nece da prihvate…pobicemo njih 100 za jednog naseg a posle potpisacemo pobedu na njihovoj teritoriji (to se zove kapitulacija)….da ne duzim previse,Srbi su svetske placip..cke,stalno se nesto kur..e,provociraju a onda dodje neki baja,nalupa ih kako treba,oni to proglase pobedom i usput kukaju o ljudskim i ostalim pravima ali nastavljaju sa provokacijama.Pa onda onima sa malo vise mozga cudno kako mali milosevicev gebels moze da vlada tom masom imbecila koji su komandantom zvali neobrazovanog krimosa koji je od jednog jedinog siptara u zatvoru dobijao takve batine da se usran vracao u celiju a sada obrazovani oficiri predaju raport ljudskoj gnjidi bez skole.Taj tenk treba tu da stoji kao sramota srpskoj vojsci i ne moze imati nikakvo drugo znacenje a da bi performans o srpskoj vojsci bio potpun jos jedan treba staviti kod hrama svetog save…

      1. Picek,pripazi da ne prolaješ van lijepa vaše inače može ti se desiti da trčiš i pi..aš u isto vreme!!!.bo te onaj ko ti objavljuje ovu provalu mržnje protiv Srba!!Srpska vojska vam „zakržljala raso“ kako vas lepo nazva Dučić,dade državu koju nikad imali niste!!.bo vas kralj Aleksandar koji nas uvuče u državu s vama!!

        1. Vi ste kanda za Srbiju po meri Velikog Milosa…?? Bez AP Kosovo…tzv. KiM…Kneza imamo,promotera imamo,papazjanija u okviru vekovnih granica…Ma,samo Nole da udje u politiku…

    2. Mnogo si se ti razgalamio @Bota jutros . Odakle ti toliko mrznje rano na sabajle. Mora da si pojeo pokvarena jaja u sendvicu sinoc ?

  8. Od zvaničnika kluba nema zvaničnih komentara.
    To je na nivou divlje gradnje na Kopaoniku.
    Dokaz da državu i sport ne vode ljudi od struke već – mafija.

  9. Za početak evo tenka kod mesta gde je započeo uličnu karijera tkz. predsednik Srbije – Aleksandar Vučić. Nedozrela, po (ne)vaspitanju agresivna deca vole da se igraju oružjem. Naravno, da je ideja sa tenkom kod Stadijona Vučićeva, što je do ludosti obradovalo nesposobnog za vojsku ministra Srpske vojske – Vulina.

  10. Bilo bi bilje da su tu postavili neki ferguson (da ne kazem traktror) ako se vec radi o simbolici…

  11. Ovo je glup potez i ako ima nekoga pametnog u i oko C.Zvezde treba ovaj tenk da bude brzo uklonjen.

    1. Pa mozda su to smislile umne glave iz Vuvicevog kabineta da mu nabace kao loptu a on da se za koji sat pojavi na TV Pinku kao proevropski arbitar i kaze dramaticno – sklonite taj tenk u ime mira i stabilnosti …

  12. Kao i sve do sada , ništa ne mogu da smisle originalno , već samo kopiraju druge . Verovatno našli inspiraciju što je Partizan “ Parni valjak “ , pa ajde da i mi budemo nekakav tenk !

  13. Kakav jad od navijača u Srbiji. Tenk ispred stadiona! Ti mučenici su buduće topovsko meso, da bi Andrej Vučić i ostakli zgrtali milione. Uvek će tako biti u ovoj bednoj poludržavi. Poljana Srbija.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.