Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog imali su jednu sedmicu da saberu utiske i našteluju taktiku za dan D za njihove ambicije u Ligi Evrope.

Večerašnje gostovanje novosadske ekipe u Velsu, protiv tamošnjeg Konahs Kija (19.45), i domaćinstvo beogradskog tima mađarskom Videotonu (20.30) pokazaće vredi li njihova igra ostanka na međunarodnoj sceni.

Epilog meča na „Karađorđu“ i, posebno, način na koji su „lale“ došle do tog gola prednosti (1:0) favorizuju ekipu trenera Nenada Lalatovića.

– Svačije je pravo da igra kako hoće, ali nadam se da ovog puta neće biti toliko zatvoreni da im jedini špic stoji 25 metara od njihovog gola. Nadam se i da ćemo mi biti efikasniji, jer su nam 80 odsto poseda lopte i tridesetak šansi doneli samo minimalan trijumf u prvom meču. Svojim kvalitetnom apsolutno zaslužujemo da se nađemo u trećem kolu kvalifikacija – nije lažno skroman strateg Vojvodine, koja je u Vels stigla posle dugog puta, preko Budimpešte, Brisela i Mančestera.
„Brđani“ su gore prošli u prvih 90 minuta, jer su ih srpski internacionalac Danko Lazović i društvo poslali kući s dve lopte u mreži, ali šef struke Milan Lešnjak smatra da se ne radi o nenadoknadivom zaostatku.

– Biće teško, ali uz pravi pristup možemo do 3:0 ili pobede s 4:1, koja bi nas takođe ostavila u Evropi. Videoton nije isti tim kod kuće i na strani, a ni mi valjda nećemo ponoviti onakve individualne greške kod njihovih golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari