Istorijski debakl Argentinaca, nije im pomogao ni Kampaco 1EPA-EFE/Fernando Bizerra

Nećemo gledati aktuelnog viceprvaka na Svetskom prvenstvu za košarkaše ove godine.

Argentina je u meč zadnjeg kola kvalifikacija ušla kao veliki favorit, ali ju je „mala“ Dominikanska Republika pobedila na njenom parketu (75:79) i ostavila bez plasmana na Mundobasket.

Gaučosi su sve do zadnje četvrtine bili nadomak cilja, imajući povremeno i dvocifrenu prednost, ali su sve prosuli u odlučujućih 10 minuta duela u mestu u okolini Buenos Ahresa.

Bez obzira na dobre role Gabrijela Deka (27 poena), Zvezdinog prvotimca Fakunda Kampaca (10), Laprovitola (10)… Poslednii sa spiska ostaće upamćen kao tragičar biti ili ne biti bitke.

S jednom važnom izgubljenom loptom i dva promašena slobodna bacanja, dao je vetar u leđa protivniku i večite kandidate za visok plasman ostavio bez SP prvi put posle 1982. godine.

Tako će taj deo sveta na turniru u Indoneziji, Japanu i na Filipinima predstavljati: Kanada, Dominikanska Republika, Venecuela, Sjedinjene Američke Države, Portoriko, Meksiko i Brazil.

Nekadašnji planetarni šampion Srbija još nije obezbedila vizu za takmičenje koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra, a zadnja prilika joj je večerašnji duel sa Velikom Britanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari