Italija oborila svetski rekord, neporažena na 37 uzastopnih mečeva 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Pod vođstvom Roberta Mančinija, koji je u maju 2018. preuzeo „azure“, Italijani su postali prvaci Evrope i uspeli su da do danas postave svetski rekord nepobedivosti na uzastopnim mečevima – 37.

Trijumfom nad Litvanijom (5:0) u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, Italijani su se primakli plasmanu na Mundijal, ujedno došavši do impozantne brojke od 37 utakmica bez poraza.

„Azuri“ su od dolaska selektora Mančinija upisali 29 pobeda, uz osam nerešenih mečeva.

Pre nego što su Italijani 5. septembra igrali bez golova u Švajcarskoj, bili su u ravni sa generacijama Brazilaca i Španaca koje su od 1993. do 1996, odnosno 2007. do 2009. godine bile neporažene u 35 mečeva.

Prethodni italijanski rekord postavljen je u periodu između 1935. i 1939. godine, kada su Azuri sa selektorom Vitorijom Pocom bili neporaženi u 30 uzastopnih utakmica.

Istovremeno, Roberto Mančini skočio je na treće mesto lestvice stručnjaka pod čijom komandom su „azuri“ postigli najviše golova – 98.

Sa pomenutim Pocom na klupi, koji je Italijanima doneo dve Zlatne boginje, njihovim rivalima se tresla mreža 233 puta, a 115 sa Encom Bearcotom, graditeljem svetske titule Italije iz 1982.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari