Italija "odservirala" SAD: Porodica Santareli uzela dve medalje na Svetskom prvenstvu 1EPA-EFE/Roman Zawistowski

Supruga selektora ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Monika de Đenaro. sa saigračicama dobila meč za planetarnu bronzu.

Danijele Santareli je još u petak sa Orlicama rezervisao najmanje srebrno odličje na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj, a u večerašnjem finalu sa Brazilom (20.00), probaće drugi put zaredom na uzme svetsku titulu, da bi danas i njegova partnerka obezbedila izlazak na pobedničko postolje na završnoj ceremoniji.

Monika de Đenaro je sa svojim Italijankama bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država u meču za treće mesto – 3:0 (25:20, 25:15, 27:25), a prema očekivanju ključna figura bila je njena zemljakinja Paola Egonu.

Čudesna Egonu je sa 25 poena obeležila susret, od čega je već u prvom setu sa 10 neodbranjenih udaraca dala do znanja aktuelnim olimpijskim šampionkama da će praznih ruku kući. Jesu Amerikanke pokazale zube u trećoj deonici, čak vodile sa 24:20, ali nisu iskoristuile nijednu meč loptu.

Tako će bronza put Apenina, gde je završilo i prošlogodišnje zlato sa Evropskog prvenstva. U tom finalu Italija je u Beogradu savladala Srbiju, koju je tada poslednji put vodio trofejni Zoran Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari