Italijani razočarani zbog odluke Paola Bankera da nastupa za SAD na Mundobasketu: Imali smo dogovor, prevario nas je 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Paolo Bankero, prošlogodišnji prvi pik na NBA draftu, iznenada je promenio odluku da će nastupati za reprezentaciju Italije i na predstojećem Mundobasketu igraće za selekciju SAD.

Bankero je rođen u Americi, ali je poreklom Italijan i pre tri godine je dobio pasoš te zemlje kako bi nastupao za „Azure“.

Pred prošlogodišnje Evropsko prvenstvo pojavile su se informacije da će biti pozvan u ekipu selektora Đanmarka Poceka, ali je otkazao zbog povrede.

Nakon što je Bankero objavio da će igrati za reprezentaciju SAD predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči rekao je da je razočaran zbog odluke mladog igrača Orlanda.

– To je legitimna odluka, ali mogao je da se javi telefonom i da nam to kaže. Umesto toga, saznali smo za odluku iz novina. Prethodnih dana je bio u Milanu i uprkos našim dogovorima sa njegovom agencijom, izbegao je sastanak sa selektorom Đanmarkom Pocekom. Prevario nas je – izjavio je Petruči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari