Italijani surovi prema Luki Joviću, trener Milana ga brani 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Milan je izgubio u velikom italijanskom derbiju od Juventusa (0:1) a Luka Jović nije imao nijednu povoljniju priliku na meču.

Jedan od najvećih derbija na svetu obeležio je golom Manuel Lokateli, inače veznjak koji je iz Atalante davne 2010. godine prešao u Milan, u kojem je proveo naredne tri sezone.

Posao Juventusu bio je olakšan kada je, još u prvom poluvremenu, isključen štoper Malik Tšau. Rosoneri su se dobro držali sa igračem manje na terenu. Imali su i par solidnih prilika.

Stefano Pioli, trener Milana, u drugom poluvremenu je šansu pružio Luki Joviću, na čemu su mu zamerili italijanski mediji.

Naime, odluke iskusnog stručnjaka da Jovića uvede umesto Žirua, a Krunića kao alternaciju Adliju smatraju se krajnje pogrešne jer obojica, prema većinskom mišljenju javnosti, ništa dobro u igri domaćina nisu doneli.

Mediji čak i navode da je srpski centarfor imao kontakt sa loptom tek na svaka tir minuta i da gotovo nijednom nije bio u izglednoj poziciji da ugrozi golmana Šćesnog.

Na drugoj strani, šef struke Milana zadovoljan je partijom 26-godišnjeg napadača.

– Mislim da je Jović dobro držao loptu, njegovo stanje se popravlja. Bio nam je potreban neko ko može da drži loptu, a ne recimo Noa Okafor, koji je bolji kada igra bez lopte – stava je Pioli u izjavi za DAZN.

Nasuprot mišljenju Piolija, novinari Gazete delo sport, partiju srpskog fudbalera nazvali su „večernjom šetnjom“.

– Bio je na terenu pola sata, a sa loptom je proveo ukupno tri minuta. Da kažemo da je to bila večeršnja šetnja. Još jedno njegovo zabrinjavajuće izdanje: ako ovako bude nastavio, neće biti ni od kakve koristi Milanu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari