Papu Gomez tvrdi: Nisam se dopingovao, uzimao sam sirup za kašalj 1EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Argentinski fudbaler tvrdi da je suspendovan iz bizarnog razloga.

Papu Gomez, fudbaler Monce, suspendovan je na dve godine zbog toga što su testovi pokazali da je bio dopingovan.

S obzirom na to da je u 35. godini života, postoji ozbiljna mogućnost da je i završio sa profesionalnim bavljenjem fudbalom.

Navodno, zbog mogućnosti da je dopingovan, Sevilja je raskinula ugovor sa sjajnim kreativcem, a on je potom prihvatio ponudu italijanske Monce da zameni povređenog Đanluku Kaprarija.

Osvajač Svetskog prvenstva u Kataru sa reprezentacijom Argentine, pak, tvrdi da se nije svesno dopingovao, odnosno da je na testiranju pao zbog uzimanja dečjeg sirupa za kašalj.

Iako je testiranje izvršeno prošlog novembra dok je nastupao za Sevilju, španske vlasti su ga tek sad kaznile dvogodišnjom suspenzijom.

Sam fudbaler ne može da se pomiri sa suspenzijom, pogotovo jer bi ona mogla da znači i prevremeni kraj njegove uspešne fudbalske karijere.

– Nikada nisam, niti nameravam, da se oslanjam na praksu zabranjenih susptanci. Pretpostavljano kršenje potiče od terbutalina u mom organizmu, koji sam slučajno progutao iz kašičice sirupa protiv kašlja koji sam davao sinu, da mu ublažim kašalj. Važno je precizirati da je terbutalin dozvoljen profesionalnim sportistima i ni na koji način ne poboljšava performanse u fudbalu – tvrdi Gomez.

– Ne ulazeći u situaciju, zatražio sam od advokata da razmotre sugestiju da disciplinski slučaj nije tretiran u skladu sa normama. Zahvalan sam svima koji su mi pružili podršku u ovim teškim trenucima mog profesionalnog života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari