Italijanski fudbaler napustio reprezentaciju zbog optužbi za rasizam: Ačerbi rekao igraču Napolija da je “crnčuga” 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Italijanski fudbaler i defanzivac Intera Frančesko Ačerbi napustio je danas reprezentaciju nakon što je optužen da je u nedelju uvredio igrača Napolija Huana Hezusa na rasnoj osnovi.

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) je danas navela da je Ačerbi izneo svoju verziju događaja saigračima u reprezentaciji i selektoru Spaletiju, gde je naveo da nije imao nameru da uvredi Hezusa na rasnoj osnovi, ali da je odlučio da ne bude deo reprezentacije za predstojeća dva prijateljska meča, protiv Venecuele i Ekvadora.

FIGC će ispitati Arčebija o incidentu, pošto je Hezus prijavio sudiji meča između Intera i Napolija da ga je Ačerbi nazvao „crnčugom“.
„Izvinio se jer je shvatio da je otišao predaleko, ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu“, izjavio je Hezus nakon meča.

Serija A je saopštila da će izveštaj sudije biti objavljen u utorak, i očekuje se da će se tada znati da li će biti podignuta istraga protiv Ačerbija.

Ačerbi rizikuje suspenziju od deset utakmica, a kazna može biti i drastičnija ukoliko disciplinski organi procene da je to potrebno zbog težine prekršaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari