Ivan Ljubičić: Nadal se odlično oseća, Siner je trenutno najveći protivnik Novaku Đokoviću 1Foto: EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ivan Ljubičić, poznati hrvatski trener, nekada treći teniser sveta, otkrio je šta očekuje od naredne teniske sezone, ali i Rafaela Nadala koji se nakon godinu dana vraća na teren.

Ljubičić je u Francuskoj teniskoj federaciji zadužen za rad sa talentima i zato je u kontaktu sa Arturom Fisom, koji je nedavno trenirao sa Nadalom u Kuvajtu, pa je poslužio kao insajder, piše Nova.

„Fis mi je rekao da se Nadal odlično oseća i brzo vraća u formu. Kaže da Rafa trenira na veoma visokom nivou. Ja zato očekujem velike stvari od njega. Siguran sam da on ne planira da igra samo da bi se oprostio od tenisa“, rekao je Ivan Ljubičić, bivši trener Rodžera Federera.

Janika Sinera vidi kao najvećeg izazivača Novaka Đokovića u narednih 12 meseci.

„Janik Siner je u ovom trenutku najveći suparnik Novaka Đokovića. Ispred je Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva. Međutim, u tenisu je najčešće najvažnije šta se dešava u aktuelnom trenutku. Posle zimske pauze, sve počinje ispočetka. Ali u ovom trenutku Janik je među najboljima“.

Biće zanimljivo videti ko će se probiti do samog vrha.

„Đoković, Alkaraz i Medvedev su se odvojili na vrhu od ostalih, ali to ipak nije dominacija kao što je bila ‘velike trojke’. Ima dovoljno tenisera koji mogu da ih ugroze, kao što su Rune, Šelton, Hurkač ili Rud“.

Pričao je Hrvat i o stanju u italijanskom tenisu.

„I Sonego i Beretini imaju veliku perspektivnost. Lorenco je mlad, ima raznovrsnu igru i zato mu nije lako da nađe svoj identitet. Iako paradoksalno zvuči, kada ste mlad teniser, ne pomaže vam mnogo to što imate mnogo mogućnosti u igri“.

Posebno se dotakao Beretinija, koji je propustio veliki broj mečeva zbog povreda proteklih meseci.

„Mateov problem su povrede. Neko ko je bio šesti na svetu nije zaboravio da igra. Samo treba da se oporavi i odigra nekoliko dobrih turnira. Opet će biti u vrhu“, zaključio je Ljubičić u intervjuu za „Gazetu delo Sport“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari