Ivana Španović: Korak do Drekslerove 1Foto: STARSPORT

Srbija će imati desetoro predstavnika na dvoranskom prvenstvu Evrope (1- 3. mart), ali samo skakačicu udalj Ivanu Španović svi vide s medaljom oko vrata. I to onom najsjajnijom, jer u Glazgov stiže kao šampionka sa prethodna dva EP.

A ukoliko opet odbrani, titulu ponoviće podvig legendarne Haike Dresler, jer je samo Nemica tri puta zaredom završavala na vrhu pobedničkog postolja.

– Povratak posle povrede nije lak, ali s obzirom na trenutno stanje, tj. da treniram bez bolova i po planu, sa nestrpljenjem čekam još jedno takmičenje. I priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, a moje je, kao i do sada, da ostanem fokusirana na ono što radim i dam maksimum – izjavila je naša najtrofejnija atletičarka svih vremena pre puta u Škotsku, gde je u subotu pre podne čekaju kvalifikacije, a u nedelju uveče, nadamo se, ključna etapa u odbrani kontinentalne krune.

Ambiciozna Zrenjaninka ima trenutno drugu daljinu u Evropi (6,92), pa bi bila prvoklasna senzacija kada se ne bi „ušetala“ u finale, čemu može da se nada i njena mnogo mlađa zemljakinja Milica Gardašević, s dva puta nadmašenih 6,50 od početka zimskog dela tekuće sezone.

– Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu za seniore, sada u dvorani. Zadovoljna sam generalno sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na Srbija openu i samim tim napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale – optimista je juniorska prvakinja Evrope u ovoj atraktivnoj disciplini.

Trgovčević cilja polufinale

Drugog dana EP nastupiće i Luka Trgovčević u kvalifikacionoj trci na 60 metara.

– Očekujem najbolji ovosezonski rezultat i makar ulazak u polufinale – ne krije novopečeni reprezentativac Srbije, dok je Maja Ćirić suzdržanija u prognozama svog dometa u borbi za polufinale u trčanju na 400 metara (dan ranije).

– U dvorani je specifično trčati 400m, tako da će od same grupe i staze zavisiti koja će devojka nakon 150 metara ući najbrže u drugi krug. Nadam se da neće biti previše promene ritma i da ću se dobro pozicionirati – kaže Ćirićeva, koja je poslednje vreme više puta prešla stazu za manje od 54 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari