Duško Ivanovićfoto STARSPORT

Uspeli su košarkaši Crvene zvezde da savladaju odličnu Baskoniju i time daju naznake izlaska iz igračke krize (74:63). Posle 30. kola, crveno-beli su na skoru 13-17 u Evroligi.

Nedovoljno prijatan ukus posle trijumfa ostavila je povreda zadnje lože Luke Vildoze. Neposredno nakon utakmice, Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, otkrio je da je Argentinac želeo da igra, uprkos bolovima u butnom mišiću.

– Osetio je bol, on je hteo da nastavi, ali sam rekao da treba da odmori. Videćemo u petak. Nisam siguran kakva je težina povrede.

Posle defanzivno izuzetno loše prve četvrtine, u kojoj su crveno-beli primili čak 26 poena, protivnik je do kraja meče sveden na svega 63.

Bilo je tu i promašenih šuteva rivala sa distance, iz izgrađenih pozicija, ali i defanzivno izuzetno dobrih partitura Fakunda Kampaca i siagrača.

– Odigrali smo odličnu odbranu protiv najboljeg napada Evrolige i ACB lige. U poslednje vreme je ovo naša najbolja utakmica, sa onim što sam prvo rekao to ima još veću težinu. Protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće. Možemo da se borimo sa svakim i pobedimo svakog ako igramo dobru odbranu, to je ključ. Kada je Kampaco počeo da igra agresivno u odbrani, onda smo mi počeli da se menjamo. Sve počinje od beka – pohvalio je Ivanović sjajnog Kampaca, koji je, uz Luku Mitorvića, bio najbolji pojedinac meča, iako je duel završio sa svega tri poena.

– Statistika najviše služi novinarima, Kampaco je mogao da odigra meč bez poena i da bude ubedljivo najbolji igrač na terenu.

Prokomentarisao je Ivanović i statističku činjenicu da su njegovi puleni ponovo za tri šutirali ispod 30 odsto.

– Nijedan naš šut nije bio nerezonski, bili su svi mahom otvoreni. Dogovorili smo se da ne uzimamo previše šuteva, trebalo je samo da imamo malo više strpljenja, da mešamo šut za tri sa pokušajima iz reketa. Imali smo deo utakmice kada smo samo šutirali, to moramo da promenimo.

Na povratničkom nastupu, nakon oporavka od povrede zadnje lože, Nemanja Nedović završio je meč sa 20 poena, uz četiri ubačene torjke iz osam pokušaja.

– Nadamo se da je iza njega. Ako je mogao da odigra ovoliko minuta večeras, nadamo se da će sutra biti zdrav. Ivanović je imao nekih problema sa starom povredom, zbog čega smo odlučili da večeras ne igra. Martin je odigrao jako dobro, sada treba tako da nastavi – pohvalio je crnogorski stručnjak američkog centra, koji je večeras imao možda i najbolje izdanje u crveno-belom dresu srpskog velikana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari