Iz Madrida poručuju: Pojedinci su sinoć završili sa Realom, Geršon Jabusele u najtežoj situaciji 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U Realu su ogorčeni ponašanjem svojih košarkaša, što bi moglo da dovede i do raskida saradnje sa pojedincima.

U svakom iole ozbiljnijem klubu, prilikom potpisivanja saradnje, u ugovoru je jasno navedeno kakvo ponašanje je jedino dozvoljeno i kakve sankcije može da snosi svako ko se dogovorenog i potpisanog ne bude pridržavao.

Nakon sinoćnjeg incidenta u Madridu, koje je jedno od većih i težih u dvodecenijskoj istoriji Evrolige, košarkaši Reala, Geršon Jabusele pre svih, napravili su niz prekršaja zbog kojih bi mogli da snose drakonske sankcije, ne samo od strane Evrolige, već i samog kluba.

Madridska javnost je danas ispunjena informacijama koje pokazuju da u klubu spremaju čitav niz oštrih sankcija za svoje košarkaše koji su učestvovali u tuči, tačnije, prouzrokovali čitav niz incidenata na 1:40 pre kraja druge utakmice.

Marka, medij najbliži klubu, piše da će Real sigurno oštro sankcionisati svoje košarkaše jer su ponašanjem ozbiljno narušili imidž najtrofejnije košarkaške institucije u Evropi.

– Real Madrid će doneti oštre mere zbog tuče na utakmici sa Partizanom. Imajući u vidu koliko je štete naneto imidžu kluba, moguće da će za neke od aktera tuče ovo biti kraj u belom dresu. Prvo će tokom dana doći sankcije od strane Evrolige, a zatim će se sa više smirenosti sagledati sve što se dogodilo na parketu i krenuti u akciju po tom pitanju – piše Marka, navodeći da su u klubu svi zaprepašćeni onime što se dogodilo.

– Zaprepašćenje zbog svega što se desilo ne mimoilazi nikoga u Realu. Navijači, treneri, menadžeri, pa čak i sami igrači, kada pogledaju unazad stide se slike koja je otišla u svet. Ime Real Madrida danas je svima na usnama zbog nečega što je van imidža koji „kraljevski klub“ želi da projektuje svuda i u svakom trenutku, i neće dozvoliti da se tako nešto ponovi.

Novinari uglednog lista smatraju da je Real ovakvim ponašanjem svojih igrača pokazao i izvesne klupske slabosti.

– Može se razumeti da postoji napetost, ali nikada da se problem pokušava rešiti pesnicama, udarcima ili korišćenjem drugih borilačkih veština. Grb i dres Reala to ne podrazumevaju, zato su neminovne i logične određene posledice.

– Real Madrid ima interni režim i za fudbal i za košarku i uvek se primenjuje u situacijama poput ove. Iz kluba će uvek braniti svoje interse, ali isto tako biće neumoljivi pred nasilnim ponašanjem pojedinaca.

Iako španski novinari nisu smeli ili hteli da navedu imena onih košarkaša kojima je status u klubu ugrožen, jasno je da će prvi na udaru biti Geršon Jabusele, s obzirom na njegovo divljačko obaranje s leđa Dante Egzuma.

Francuski košarkaš je time povredio Egzuma i nema sumnje da ga očekuje žestoka kazna od strane Evrolige, dok bi Real mogao sa njime da prevremeno raskine saradnju.

Kritikama je izložen i Huan Karlos Sančez, prvi čovek košarkaške sekcije. On je insisitrao na smeni Pabla Lasa, što se ispostavilo kao kardinalna greška, zbog koje će morati da ode iz kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari