Oglasio se onaj koji je bacio "petardu": Serhio Ljulj se izvinio zbog okidača za katastrofu 1Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Može da se pohvali vrhunskom košarkaškom karijerom, međutim, zbog onoga što je uradio na samom kraju druge utakmice protiv Partizana, Serhio Ljulj je u dobranoj meri naružio svoj sportski imidž.

Partizan je rutinirao Real u drugom meču plej-ofa; na 1:40 do kraja utakmice imao je kapitalnih plus 15. Činilo se da će Madriđani gospodski čestitati boljem, međutim, Serhio Ljulj očigledno nije mogao da se pomiri sa košarkaškim poniženjem u svojoj kući.

Iako nije bio isprovociran, usled jednog polaska u dribling, krajnje nesportskim potezom faulirao je Kevina Pantera toliko grubo da mu se Amerikanac automatsku uneo u lice.

Momentalno je došlo do koškanja koje je ubrzo preraslo u opštu tuču na terenu, u kojoj je najveće posledice doživeo Dante Egzum, povredivši prst na nozi.

Nije se Ljulj oglasio posle utakmice, ali jeste dan kasnije. Pokazao je da je svestan odgovornosti i da je glavni krivac zbog koga je i došlo do tuče, a kansije i prekida utakmice.

– Ono što se sinoć desilo, ne bi nikad smelo da se dešava na košarkaškim terenima. Prihvatam odgovornost za grub faul koji je bio okidač za katastrofu. Moje izvinjenje svim košarkaškim navijačima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari