„Nek Sautgejt bira reči“ 1Naser Al Kater. Foto: EPA-EFE

Izvršni direktor Svetskog prvenstva u Kataru Naser Al Kater pozvao je Gereta Sautgejta da „pažljivo bira reči“ nakon što je selektor reprezentacije Engleske izrazio sumnje u podobnost zalivske kraljevine da bude domaćin Mundijala.

Takođe, rekao je da je „velika šteta“ to što neki navijači reprezentacije Engleske neće putovati u Katar na Svetsko prvenstvo samo zato što su homoseksualci.

Nakon utakmice sa Obalom Slonovače Sautgejt je otputovao u Katar da bi prisustvovao žrebu za sastav grupa na Svetskom prvenstvu, a Al Kater je izjavio da se nada da će „razgovarati licem u lice“ sa Sautgejtom.

„Moje pitanje bi bilo ko je iz reprezentacije Engleske bio u Kataru? Moje pitanje za trenera je da li je bio u Kataru?“, rekao je Izvršni direktor Svetskog prvenstva u intervjuu za „Skaj sport“, a zatim dodao:

„Neko poput Sautgejta, sa velikim uticajem i velikom publikom, koja sluša šta priča, mora pažljivo da bira reči.

 

„Nek Sautgejt bira reči“ 2
Geret Sautgejt. Foto: EPA-EFE

 

„Mislim da pre nego što daje takve izjave kada su radnici u pitanju, on treba da dođe ovde, da razgovara sa njima, da shvati šta dobijaju od toga što su ovde.

„Ima izolovanih slučajeva, koji dospeju u medije. Međutim, mogu da ga uverim da ako dođe ovde, razgovara sa većinom radnika, oni će reći kako su svoju decu školovali na univerzitetima, reći će kako su izgradili kuće za svoje porodice. To su priče koje niko ne čuje.

„Tako da se radujem što ću ga dočekati ovde i radujem se što ću ga upoznati na žrebu. Može da sasluša moje mišljenje. Ne mora da veruje, ali bar treba da ode toliko daleko da bi razumeo različita mišljenja, da bi razumeo različite kulture.

„Izražavam mu najdublje poštovanje. Poštujem ga kao trenera, kao čoveka. Nemam problema sa mišljenjem ljudi. Očigledno, kada neko ima drugačije mišljenje, vi ćete mu dati svoju stranu priče. Možemo se složiti da se ne slažemo, ali to je u redu“, rekao je Al Kater.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari