"Jači smo za Kampaca, ali sve ostaje isto": Duško Ivanović pred evroligaških "devet finala" 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde od 2. marta može da uvrsti i sjajnog argentinskog košarkaša u protokole mečeva elitnog takmičenja.

Fakundo Kampaco propustio je dosta mečeva Crvene zvezde u Evroligi, zbog izrečene joj zabrane registracije novih igrača posle ponovljenog kršenja finansijskog fer-pleja, pa će mu utakmica sa Bajernom, 2. marta u Minhenu, biti EL debi u dresu crveno-belih.

„Sad počinje ovih devet finala za nas, jači smo za Kampaca, ali sve ostaje isto. Imaćemo igrača više, ali mi možemo da dobijemo meč samo kad igramo čvrstu i snažnu odbranu. Tad možemo da igramo protiv bilo koga. Moramo da verujemo i to je ono što čini ovu ekipu jakom“, rekao je Duško Ivanović danas novinarima u Beogradu.

Šampion Srbije i ABA lige je i u prošlom kolu imao posla sa nemačkim timom, kada ga je berlinska Alba savladala u hali „Aleksandar Nikolić“, pa na predstojeće gostovanje ide sa 11 pobeda, 14 poraza i ne baš velikim šansama za prolazak u Top osam.

„Poraz od Albe je bio baš bolan, to nam je malo umanjilo šanse za plasman u plej-of Evrolige, ali su one po meni još realne. Mi samo moramo da verujemo, to je najvažnije. Za ovu ekipu važi da svakog dana treba da mislimo da je sve moguće.

Što se tiče Bajerna, to je ekipa koja je uzuzetno borbena. Imaju polivalentne igrače, svi mogu da igraju unutra i napolju, igraju pik en rol, u poslednje vreme i jako brzo“, priznao je trener osvajača ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća, pa otkrio da je klub završio s kupovinom ove sezone.

„Poslednjeg dana ne možemo ništa. Ni ponavljači poslednji dan ništa ne rade“, objasnio je crnogorski stručnjak u susret zatvaranju zimskog prelaznog roka 1. marta u 18.00.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari