Jan Veseli u planovima Barselone 1photo: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Očekivali su u Barseloni da će tekuća biti sezona u kojoj će napokon osvojiti Evroligu. Ipak, iskustva sa Fajnal-fora u Beogradu su takva da su Katalonci već krenuli sa skeniranjem igrača za narednu sezonu. Poraz u polufinalu od Reala uverio je i trenera Jasikevičijusa da nije napravio perspektivnu selekciju tima, odnosno da na svim mestima mora da pojača ekipu. Najveća želja Litvanca jeste Jan Veseli, centar Fenerbahčea.

Mundo Deportivo piše da je centar Brendon Dejvis odbio da produži ugovor sa Barselonom, uprkos tome što je u klub stigao kao izričita želja trenera Jasikevičijusa koji je sa njim sarađivao u Žalgirisu.

Barsa planira da Amerikanca zameni Janom Veselim kojem ugovor sa Fenerbahčeom ističe ovog leta.

Istovremeno, Katalonci razmišljaju o tome da pokušaju da vrate Tomaša Satotanskog i time naprave češki tandem u timu.

Na lisit želja je i Tornike Šengleija, koji je posle rastanka sa CSKA, potpisao kratkoroičan ugovor sa bolonjskim Virtusom do kraja sezone.

Veselom je ponuda Barse primamljiva, ali bi morao da pristane na manja primanja, s obzirom na to da je u 32. godini života i da ga hronično muče povrede.

Satoranski je pre šest godina nastupao za Barselonu, a potom se obreo u NBA. U dresu Vašingtona je nastupao tri sezone, godinu manje u Čikago Bulsima, a u poslednjoj je lutao između Nju Orleansa, San Antonija i na kraju Vašingtona.

Na leto postaje neograničeno slobodan i ukoliko ne pronađe novo uhlebljenje u NBA, sva je prilika da bi mogao da se vrati u Kataloniju. U sezoni za nama zaradio je 468.000 dolara, jasno je i da u Evropi može da dobije više.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari