Jelena Janković se pobedom protiv Karoline Voznijacki od 2:0 (6:2, 6:2) u poslednjem meču Bele grupe plasirala u drugo uzastopno polufinale WTA turnira u Dohi, gde će se sastati sa Venus Vilijams. Drugi par za plasman u finale čine Serena Vilijams i Karolina Voznijacki.

Nema sumnje da će srpska teniserka ovogodišnji turnir u Dohi pamtiti po tome što je posle početnog poraza od Viktorije Azarenke, na pomalo čudan način i spletom srećnih okolnosti, uspela da se domogne same završnice na turniru. Prvo joj je u drugom kolu posle samo 12 minuta, zbog povrede, meč predala Dinara Safina, dok je u odlučujućem duelu već načetu Karolinu Voznijacki, doživela ozbiljnu ozledu butnog mišića protiv Vere Zvonareve, praktično samo dokusurila.

– Nisam znala šta da očekujem. Gledala sam je protiv Zvonareve i bila svedok njene teške povrede. Znala sam da moram u duelu sa Voznijacki da igram agresivno i da, ako je moguće, što češće skraćujem poene, jer sam jedino na taj način mogla da se plasiram u polufinale – rekla je Jankovićeva neopsredno po završetku meča sa mladom Poljakinjom koja na turnirima nastupa za Dansku.

Jelena Jankovićeva se sastaje sa Venus Vilijams najverovatnije u subotu. Ukupan nagradni fond na turniru u Dohi iznosi 4. 400 000 dolara.

Tipsarević u polufinalu turnira u Beču

Janko Tipsarević se trijumfom protiv Gaela Monfisa sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:3) u četvrtfinalu, plasirao među četiri najbolja tenisera na turniru u Beču. Srbina u polufinalu očekuje duel sa domaćin teniserom Jirgenom Melcerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari