Jedan od najboljih golmana današnjice suspendovan zbog dopinga 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nikola Portner šokiran nakon što je saznao da je optužen za doping prekršaj.

Sin našeg proslavljenog rukometaša Zlatka Portnera prvi je golman Magdeburga, aktuelnog šampiona Evrope.

Ekipa je i ove sezone kandidat za titulu u Bundseligi (trenutno je druga, sa bodom zaostatka u odnosu na Fukse Berlin, ali i utakmicom manje) a uspela je i da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

Ipak, spoznaja da je Liga obavestila klub da je protiv reprezentativca Švajcarske pokrenut takozvani postupak upravljanja rezultatima zbog pozitivne kontrole takmičenja onespokojila je sve u Magdeburgu.

– Za sada znamo vrlo malo detalja o optužbi i statusu postupka. Nikola Portner za sada ne učestvuje na treninzima i takmičenjima našeg kluba. Podržavamo Nikolu Portnera u rasvetljavanju stvari i u kontaktu smo sa HBL – saopštili su iz kluba.

Nikola Portner ostao je šokiran saznanjem da postoji sumnja da je korisito nedozvoljena sredstva.

– Obavešten sam da je moja kontrola očigledno pokazala ‘rezultat analize koji odstupa od norme’ i da je zbog toga pokrenut postupak. Ova informacija me je duboko šokirala. Duboko žalim zbog situacije i učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedno antidoping pravilo i da sam uvek delovao i da ću se ponašati u duhu vrednosti sporta. Molim za razumevanje da za sada ne mogu da dajem bilo kakve dalje izjave – poručio je sjajni golman putem Instagrama.

Nikola Portner je u Magdeburgu od 2022. godine. Pre toga je nastupao za Monpelje i Šamberi u Francuskoj, kao i Bern i Kadeten u Švajcarskoj.

Dva puta je bio šampion Evrope, s obzirom na to da je pre Magdeburga, isti pehar podigao kao golman Monpeljea 2018..

Proteklog leta je produžio ugovor s timom Beneta Vigerta do 2027.

Za Švajcarsku je debitovao 2011. godine, a poslednji put je igrao za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj početkom godine.

Magdeburg će sigurno nastupiti bez Nikole Portnera na završnom turniru Kupa Nemačke. Moraće da se uzda u golmanske veštine povremenog španskog reprezentativca Sergeja Ernandeza koji je prošlog leta došao iz Benfike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari