Jedna pobeda dovoljna za plasman 1Tina Krajišnik Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkašice Srbije od 10. do 13. februara igraju u Beogradu kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo koje će se ovog leta održati u Australiji (22. septembar – 1. oktobar).

Iz grupe sa Korejom, Australijom i Brazilom, plasman na šampionat obezbediće dva najbolja tima uz domaćina Australiju, što faktički znači da će samo jedan učesnik turnira u Beogradu izvisiti za Mondobasket.

Srbija večeras od 21 čas igra protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije (subota) odnosno Brazila (nedelja).

– Pred nama je veliki izazov, s obzirom da nemamo previše vremena za pripremu. Znamo da je ulog veliki i svesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo. Za protivnike ćemo imati tri tima koji imaju potpuno različite košarkaške filozofije. Koreju smo dobile nedavno na Olimpijskim igrama u utakmici koja je bila fizički veoma zahtevna. Korejke dobro trče, šutiraju i igraju košarku specifičnu za azijske ekipe. Australija, iako se već kvalifikovala, stigla je u veoma dobrom sastavu. Pokrivene su na svim pozicijama, a znaju da igraju timski. Brazil najmanje poznajemo, jer igračice uglavnom ne igraju u Evropi. Fizički su spremne, imaju dosta snage, dobro trče i dobro skaču. Naš odgovor na sve to, kao i uvek, treba da bude naša borbenost, požrtvovanje i karakter uz maksimalno ozbiljan pristup svakom meču – istakla je kapitenka košarkašica Srbije Tina Krajišnik.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu. Osim Australije na Mundobasket se već kao olimpijski šampion plasirala selekcija SAD, a sa kvalifikacionih turnira stiže još 10 učesnika. Titulu brani reprezentacija SAD, Amerikanke su 10 puta bile šampionke sveta.

Raspored utakmica

Srbija – Koreja (četvrtak, 21.00)

Srbija – Australija (subota, 21.00)

Srbija – Brazil (nedelja, 21.00)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari