Jelena Dokić otkrila kako se roditelji ponašaju prema svojoj deci koja treniraju tenis: Tuku nas pesnicama i nogama, pljuju i vuku za uši 1Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Bivša teniserka Jelena Dokić prokomentarisala je snimak nastao u Beogradu, na kojem se vidi kako otac jedne mlade teniserke maltretira svoju 14-godišnju ćerku.

„Tuku nas, vuku nas za uši, pljuju nam u lice, bacaju na zemlju, udaraju pesnicama i nogama. Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata. Još je gore. Drago mi je da je ono čudovište uhvatila kamera, ali ljudi gledaju i ne preduzimaju ništa dok nije počeo da je udara“, rekla je Australijanka, a zatim dodala:

„Ovo je prvi put da vidimo nešto tako na teniskom terenu, imala sam potrebu da pričam o tome. Uvek sam govorila da to nije ni prvi ni poslednji put, nažalost. Uvek će se dešavati, ali važno je da radimo na tome, kako da se nosimo sa tim. Činimo li dovoljno da zaštitimo decu, posebno mlade devojke“, izjavila je bivša teniserka.

Jelena Dokić je 2009. izjavila da je na početku karijere redovno dobijala batine od svog oca Damira.

„U tom periodu ništa nije moglo da me nasmeje. Htela sam nečiji tuđi život. Sada čak i kada izgubim, čak i kada ne igram dobro, budem razočarana, ali nije kraj sveta! Kada danas pobedim, osećam mnogo više zadovoljstva“, izjavila je tada Dokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari