Jelena posle drame na Venus 1Foto: EPA/ Larry W. Smith

Prvo kolo Masters turnira u Indijan Velsu igralo je troje srpskih tenisera, dalje su prošli Jelena Janković i Dušan Lajović, Viktor Troicki je ispao iz trke za trofeje u singl konkurenciji, dok Novak Đoković odbranu titule počinje od druge runde.

Naša najbolje rangirana teniserka na WTA listi savladala je Amerikanku Irinu Falkoni – 2:1 (6:2, 3:6, 6:3), posle pregršt grešaka i obostranih brejkova tokom više od dva sata igre u prvom duelu ovih devojaka, a Srpkinja sledeći izazov, protiv domaće takmičarke Venus Vilijams, dočekuje kao rekorderka. Naime, ona je prva teniserka koja je na prestižnom turniru u kalifornijskoj pustinji 16. puta uspela da dođe do glavnog žreba, a motivišuće zvuči i podatak da je Jelena stariju sestru velike šampionke Serene dobila u sedam od 13 njihovih susreta. Lajoviću je ovo, pak, najveći uspeh na istom mestu, koji mu je donela pobeda nad Amerikancem Fransesim Tijafom – 2:0 (6:3, 6:3), a naredni protivnik biće mu Felisijano Lopez. Špančeva prednost su svežina, pošto nije imao obaveza na startu takmičenja u Indijan Velsu, bolja pozicija u ATP poretku i 2:0 u prošlim suočavanjima sa našim predstavnikom. Za razliku od njih dvoje, Troicki je pao već na prvoj prepreci, pošto nije našao rešenja za Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, kojem je ovo bio premijerni trijumf u četvrtom meču sa Viktorom – 0:2 (1:6, 4:6).

Đoković od 2013. godine ne zna za poraz u Indijan Velsu, ali petostruki osvajač ovog turnira mesecima ne može da se pohvali dobrim igrama i rezultatima, uz to je žrebom u svojoj polovini „kostura“ za moguće rivale dobio Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Keija Nišikorija, Huana Martina Del Potra… Međutim, ne manjka mu motiva i ambicija za meč s pobednikom duela Kajl Edmund (Velika Britanija) – Gastao Elijas (Portugal).

– Sada sam kao vuk, koji se penje uz brdo i veoma je gladan. Da nisam gladan uspeha ne bih bio ovde – tvrdi drugi reket sveta, koji posle rane eliminacije na nedavnom turniru u Akapulku još više zaostaje za Endijem Marejem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari