Jeleniću novi mandat na mestu predsednika Vaterpolo saveza Srbije 1Foto: STARSPORT

Bivši vaterpolo reprezentativac Viktor Jelenić ponovo je danas izabran za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, prenela je ta organizacija.

On je za drugi četvorogodišnji mandat dobio 28 glasova, uz dva uzdržana i jedan glas protiv na sednici Skupštine Saveza.

„Za proteklu godinu ću reći da smo olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama. Osvrnuo bih se i na protekle četiri godine koliko sam na čelu saveza. Kada sam stupao na dužnost rekao sam da nam je cilj odbrana olimpijskog zlata, uspeli smo. Zatekao sam 73.000 dinara na računu i 1,3 miliona evra duga“, rekao je Jelenić.

On se zahvalio za pomoć predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, i istakao da su svi dugovi posle nekoliko meseci njegovog mandata vraćeni.

„Uspeli smo da klubovi dobiju pomoć od države, imamo jaku ligu, tri kluba u Ligi šampiona. Mlađe kategorije su imale sve uslove za rad. Potpisali smo i najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg vaterpola, postavili smo balon na Dorćolu za besplatno korišćenje od strane reprezentativnih selekcija. Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja“, dodao je on.

Jelenić je istakao da je sa rezultatske strane cilj što bolji rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i da se nada da će na narednim takmičenjima biti napravljen jak tim.

„Radimo na izgradnji olimpijskog bazena u Beogradu, čekamo od 1979. godine. Očekujem i bolje rezultate, veću masovnost u ženskom vaterpolu. Mlađe kategorije su uradile više od očekivanog, trudićemo se da opet imaju sve uslove za kvalitetan rad kako bi u tim reprezentacijama dobili igrače za naredni period“, istakao je on.

Novi mandat na mestu predsednika Skupštine dobio je Saša Vlaisavljević sa 23 glasa, dok je njegov protivkandidat Slavko Gak dobio 11 glasova.

Kandidaturu za predsednika Saveza je u petak povukao bivši reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari