Jilmaz promašio penal i napustio reprezentacuju 1 EPA-EFE/JOSE COELHO

Turski fidbaler takvu odluku doneo posle propuštene prillike za izjednačenje u meču mundijalskog baraža sa Portugalom.

“Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam da razmišljam o onom što dolazi posle penala. Nisam ni pomislio da bih mogao da promašim i potpuno sam razočaran posle svega. Žao mi je. Sanjaću svake noći u ostatku svog života kako dajem ovaj penal”, rezignirano je Burak Jilmaz opisao trenutak u kom je Turska, posle 0:2 i polovljenja zaostatka mogla maksimalno da zagorča život protivniku, ali je on loptu umesto u mrežu fijuknuo na tribine.

I posle toga je saopštio da više neće oblačiti državni dres.

“Nisam želeo da se oprostim posle ove utakmice, ali mislim da nije pošteno da sada nastavim. Hvala svim mojim trenerima. Moja odluka da se povučem nije emocionalna, nego logična. Ako se dese neke nepreviđene, ekstremne okolnosti, biću tu da pomognem, ako budem potreban”.

Prema njegovim rečima, neuuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. pravi je trenutak za podmlađivanje nacionalnog tima.

“Našoj zemlji je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smeru”, poručio je Jilmaz.

Ako se ne predomisli, Burak Jilmaz ubuće će biti samo navijač Turske, dok će iskusni napadač klupskim fudbalom nastaviti da se bavi u Lilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari