Igra sa kojom je Španac Alberto Montanjes dan ranije dobio Janka Tipsarevića nije mogla da prođe pored Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser ubedljivom partijom, za samo sat i 16 minuta obezbedio je polufinale – 2:0 (6:2, 6:3), u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Moja-Nadal.

Igra sa kojom je Španac Alberto Montanjes dan ranije dobio Janka Tipsarevića nije mogla da prođe pored Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser ubedljivom partijom, za samo sat i 16 minuta obezbedio je polufinale – 2:0 (6:2, 6:3), u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Moja-Nadal. Ukoliko u ovom četvrtfinalu ne bude iznenađenja, Nadal i Đoković bi u polufinalu vodili i direktnu borbu za drugo mesto na ATP listi. Razlika između njih dvojice je trenutno 310 poena, pa bi Đoković sa eventualnom titulom iz Nemačke postao novi broj dva, jer bi na tom putu savladao aktuelnog prvaka – upravo Rafaela Nadala, koji bi u takvoj postavci stvari izgubio taman toliko bodova za pad na treće mesto.
Iako mu je Montanjes odmah na početku meča oduzeo servis, Đoković se ni na trenutak nije poremetio. Odmah u narednom gemu srpski teniser je vratio stvari u prvobitno stanje. Bilo je evidentno da Španac neće moći da pruži adekvatan otpor trećem igraču sveta. Đoković je igrao strpljivo i u šestom gemu obezbedio brejk prednosti – 4:2. To je ubrzo ponovo učinio što mu je i donelo vođstvo u setovima – 6:2.
Nešto jači otpor Montanjes je pružio u drugom setu, međutim, ni to nije bilo dovoljno da bi nešto više uradilo protiv Đokovića. Igralo se „gem za gem“, sve do osmog gema. Novak Đoković je iskoristio treću brejk priliku u drugom setu- 4:2. Do kraja meča bilo je samo pitanje trenutka u kom momentu će srpski teniser staviti tačku na ovaj duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari