Još nešto iz Đokovićevog polufinala na Ju Es openu: Na grend slemu 31 meč protiv domaćih tenisera, a poraz samo jednom 1Foto: AP/John Minchillo

Novaku Đokoviću su na četiri turnira za grend slem domaći teniseri redovne mušterije.

Publika u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku čezne da vidi njegov poraz u duelu sa svojom nadom, a obradovali su se samo Britanci, najviše među njima Škoti, neposredni svedoci finala na Centralnom kotu Vimbldona 2013.

Meru mu je pre deset godina uzeo vršnjak Endi Mari sa 6:4, 7:5, 6:4. Godinu ranije na istom mestu domaći ljubimac je bio uspešniji i u polufinalu olimpijskog turnira (7:5, 7:5).

Naš as, dakle, nikada nije pobedio Marija na Vimbldonu, a jeste četvoricu ostalih britanskih igrača.

Na Australijan openu skor mu je 3:0, na Rolan Garosu 10:0 protiv Francuza, a na „Flašing Medouzu“ 13:0 protiv Amerikanaca, zaključno s pobedom u polufinalu protiv 20-godišnjeg Bena Šeltona, najmlađeg američkog tenisera među četiri najbolja posle Majkla Čenga 1992 (i on je s 20 godina izgubio, pobedio ga je Šveđanin Stefan Edberg, potonji šampion).

Prvi Đokovićev susret s domaćim igračem bio je s Gaelom Monfisom u osmini finala na šljaci Rolan Garosa 2006 – 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3. Protiv njega je nedavno na putu ka trofeju u Sinsinatiju postigao i 19 pobedu bez ijednog poraza, što je nezabeležen međusobni skor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari