Jović najzad milanista: Rebić mi prvi pričao o Milanu, spreman sam da budem Žiruova zamena 1Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Posle sjajne sezone u Ajntrahtu iz Frankfurta (2018/19), zbog koje ga je Real i platio Nemcima 63 miliona evra, Luka Jović (25) nije dao slične igre.

Tražio je sebe i kad ga je kraljevski klub vratio nazad u Frankfurt na pozajmicu i zatim u Fiorentini. Kada je postalo jasno da je njegova epizoda u Firenci završena, pitanje je bilo – kuda sad.

Ispalo je da su mu ostvareni dečački snovi. Doveo ga je Milan.

„S čelnicima kluba sam bio u kontaktu od početka letnjeg prelaznog roka, ali smo prvu vezu uspostavili još pre tri godine dok sam bio u Realu. Razgovarao sam s direktorom Paolom Maldinijem, ali se nismo dogovorili. Sada sam strpljivo sačekao da se posao finalizira. Za Milan sam navijao kao dete, jer je navijač Milana bio i moj otac Milan“.

Jović kaže da mu je o Milanu prvi pričao hrvatski internacionalac Ante Rebić, njegov saigrač u Ajntrahtu, koji je u međuvremenu sa San Sira otišao u Bešiktaš.

„Rebić mi je rekao da je divno igrati u Milanu i sarađivati s trenerom Pjolijem. Pjoli mi je predočio da veruje u mene i da treba da pomognem glavnom napadaču Žiruu. On je veliki šampion. Mnogo mogu da naućim od njega i spreman sam da mu budem zamena na najbolji mogući način“.

Jović bi trebalo da se spremi za to što pre, jer mediji na Apeninima ukazuju da je francuskom napadaču pomoć u navali hitno potrebna, s o bzirom na to da je zašao u veteranske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari