Jović, ponosni reprezentativac 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski košarkaš govorio za zvanični NBA jutjub kanal.

„Ja sam iz Beograda, iz Srbije, tu sam proveo svoj čitav dosadašnji život. Osećam svoj grad i srećan sam što mogu ga da predstavljam u NBA. Odrastao sam gledajući srpsku košarkašku reprezentaciju, koja ima zaista veliki značaj u našoj zemlji. Važno je da igrate za svoju zemlju i svoj narod, tada vas svi gledaju. A kada uspete da osvojite medalju za svoju zemlju, to je nešto sasvim posebno“, izjavio je devetnaestogodišnji član Majami Hita,

Nikolu Jovića je selektor naše A reprezentacije, Svetislav Pešić, uvrstio na širu spisak kandidata za preostale mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine i šampionat Evrope ove jeseni, a uskoro će biti poznato da li i koliko računa na njega u predstojećim akcijama.

Veliki svet ga je upoznao ovog leta, kao 27. pika na draftu najjače košarkaške lige na svetu, dok je mladić visok dva metra i osam centimetara, rođen u Engleskoj, ovdašnjim ljubiteljima igre pod obručima poznat kao talentovani prvotimac Mege. Košarkom je počeo da se bavi u KK Sava iz Beograda, a neko vreme je trenirao i vaterpolo u Partizanu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari