Jovica Nikolić dolazi u Bundesligu 1Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Već par godina unazad Jovica Nikolić važi za najvećeg srpskog talenta na poziciji desnog beka. Kvalitet dokazuje u Vojvodini, međutim od naredne sezone, reprezentativac Srbije imaće priliku da se nadmeće sa najboljim rukometašima na svetu u najkvalitetnijoj ligi, nemačkoj Bundesligi. Nikolić se obavezao na vernost Veclaru.

Nepisano je pravilo da rukometaši dogovore sa klubovima za transfere koje će obaviti tokom narednog leta sklapaju u toku tekuće sezone.

Za sličnim potezom posegnuo je i Jovica Nikolić, desni bek Vojvodine, koji se obavezao na saradnju sa nemačkim Veclarom za koji će nastupati u sezoni 2022/23. Prema pisanju Balkan-handball portala, Nikolić se obavezao na dvogodišnju saradnju sa članom Bundeslige.

U pitanju je reprezentativac Srbije i višegodišnji član novosadske Vojvodine. Nikolić je bio na spisku selektora Tonija Đerone za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, ali ga je povreda sprečila da debituje na velikom takmičenju. U prethodnih godina dana bio je standardan član Orlova pod komandom španskog stručnjaka.

Ponikao je u kaćkom Jugoviću. Prošle sezone je bio najbolji mladi igrač SEHA lige, poznat je i kao najmlađi rukometaš koji je došao do 100 golova u regionalnom takmičenju (sa 18 godina).

Veclar je ove sezone veoma dobar u Bundesligi. Trenutno je peti sa sedam bodova manje od lidera Magdeburga.

Nikolić je bio dominantan u dresu osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije; doduše, u okviru domaće i regionalne SEHA lige, nastupajući za Vojvodinu koja prema budžetu i kvalitetu nije imala premca u domaćim okvirima.

U Veclaru će imati jedinstvenu šansu da se okuša u najboljoj konkurenciji i tako uveri selekotra reprezentacije Srbije da zaslužuje mesto startnog desnog beka, poziciji na kojoj su „orlovi“ posebno deficitarni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari