Jovićeva očekivanja u Fiorentini: Nadam se golovima i da unapredim karijeru 1

Okrenuo je novu stranicu u klupskoj karijeri Luka Jović potezom da, posle tri sezone u Realu, pređe u Fiorentinu. U Firenci su ga dočekali Nikola Milenković i Aleksa Terzić, a sama saradnja sa Vićencom Italijanom trebalo bi da bude delotvorna.

Real je pristao da Jovića pusti u Firencu bez obeštećenja, uprkos aktuelnom ugovoru sa Madriđanima; obavezao se da će mu plaćati i godišnju platu od 2,5 miliona evra, ali je u ugovor ubacio klauzulu prema kojoj će Fiorentina biti u obavezi da od narednog transfera srpskog reprezentativca 50 odsto prosledi na adresu „kraljevskog kluba“.

Jović je dobio priliku da oživi karijeru i to u sredini koja je bila plodotvorna za Dušana Vlahovića, koji je odlične partije u Firenci naplatio prelaskom u Juventus.

„Srećan sam što sam ovde i zbog prilike koju su mi ukazali ljudi iz Fjorentine. Zašto sam izabrao ovaj klub? „Kao što znate, u klubu već igraju srpski fudbaleri Terzić i Milenković. Zatim, Italijano je trener sposoban da unapredi igru svakog fudbalera. Takav čovek vam je potreban u karijeri. Tako sam odlučio. A pomogla je i činjenica da volim italijanski fudbal“, objasnio je Jović razloge zbog kojih je odlučio da pređe u Fiorentinu.

Minulu sezonu Fiorentina je okončala na sedmom mestu Serije A i dobila priliku da se kroz kvalifikacije nađe u Ligi konferencije.

„Serija A je izuzetno interesantna. Mnogo timova je na vrlo sličnom nivou i boriće se za vrh tabele. Nadam se da ćemo učestvovati u toj borbi. Gledao sam prošlosezonske utakmice i video da se ekipa borila i da nije odustajala do samog kraja. Zbog toga verujem da nas čekaju još bolji rezultati.“

Odluka da pređe u Fiorentinu podržana je i od strane klupskih navijača, što 25-godišnjem napadaču puno znači.

„Ljubičasti navijači? Primio sam mnogo poruka. Srećni su što me vide ovde i nadam se da ću ih dodatno usrećiti. Navijači su važni svakom timu, naročito Fjorentini jer prave fantastičnu atmosferu. Mogu da očekuju moje stoprocentno zalaganje na svakom treningu i utakmici. Radiću za tim i očekujem mnogo golova ove sezone.“

Jović je tokom razgovora za klupski sajt više puta naznačio da je odluku da dođe u Firencu vezao za saradnju sa Vićencom Italijanom.

„Radujem se što ću sarađivati sa mladim, perspektivnim trenerom kakav je Vinćenco. Nadam se da ćemo biti uspešan tandem.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari