Juče se namučio za pobedu, danas opet na terenu: Đoković nastavlja učešće na turniru u Dubaiju 1EPA-EFE/Yoshua Arias

Prvi reket sveta samo jednom se sastao sa novim protivnikom.

Posle pobede u tri seta nad češkim kvalifikantom Tomasom Mahačem (6:3, 3:6, 7:6 (1)), Novak Đoković u drugoj rundi turnira klase 500 u Dubaiju igra protiv Talona Grikspora.

Osvajač 22. grend slema i novopečeni apsolutni rekorder u broju nedelja provedenih na  vrhu svetskog poretka u singlu veliki je favorit u duelu sa Holanđaninom, iako 39. reket sveta nema poraz ove sezone.

Đoković i njegov naredni rival su do sada igrali jednom i to na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država 2021. godine, kada je srpski teniser došao do pobede bez izgubljenog seta (3:0).

„Igrali smo jednom. Nismo dugo igrali. Svi napreduju, igraju dobar tenis. Nije iz vrha, iz Top 20, 30, ali igra zaista dobro, ako mu se pruži prilika. Pokušaće da odigra najbolji tenis života, jednostavno nema šta da izgubi. Biću spreman“, uveren je Đoković, koji u UAE igra prve mečeve posle uzimanja 10. šampionskog trofeja na Australijan openu početkom ove sezone.

Meč sa Griksporom ne bi trebalo da počne pre 16 časova po srednjeevropskom vremenu, a ovdašnji ljubitelji tenisa mogu da ga prate na Sport klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari