Junajtedovi asovi očajni: Nazadujemo još od Fergusona, potreban je vrhunski trener 1foto EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Godine prolaze, uskoro će i čitava decenija od poslednje titule Junajteda u Premijer ligi, a nema čak ni naznaka da lepši i trofejniji dani mogu doći na Old traford. Eliminacija od Atletiko Madrida u osmini finala Lige šampiona doživljena je od nekadašnjih asova „crvenih đavola“ kao nešto prirodno i potpuno očekivano. Pol Skols, Geri Nevil i Rio Ferdinand iskreno su zabrinuti za budućnost jednog od najvećih evropskih klubova.

Eliminacijom od „jorgandžija“ Junajted je produžio post bez trofeja koji traje još od 2017.

„Izgleda da je sezona za Junajted gotova. Šta im preostaje da mogu da postignu do kraja? U Premijer ligi su iza Arsenala koji ima sve u svojim rukama. Jučerašnja utakmica je odraz čitave sezone, bilo je dobrih momenata, ali je daleko više bilo loših trenutaka. Nismo videli kvalitet“, jasan je Rio Ferdinand.

Nekada vrhunski štoper, koji je činio sjajan tandem sa Nemanjom Vidićem, zabrinut je za budućnost Junajteda.

„Mnogo je posla koji treba obaviti. Za potencijalne stratege ovo je projekat kojeg je sjajno biti deo, ali smatram da će većina gledati ka drugim klubovima gde će imati znatno manji pritisak“, stava je ferdinand.

Nekadašnji engleski reprezentativac nije abolirao odgovornosti ni igrače.

„Razlika između fudbalera Atletika i Junajteda je što Madriđani razumeju posao pred sobom i rade kao tim. U Junajtedu se igrači gledaju međusobno i čekaju da neko drugi izvede magični trik“, naglasio je nekadašnji štoper „crvenih đavola“ i engleske reprezentacije.

Kritike nije štedeo ni Pol Skols, nekadašnji Ferdinandov saigrač koji je u prvi plan istakao Ralfa Ragika.

„Pitanje je kako je izabran šef stručnog štaba ovog kluba. Glavna stvar je da bude pronađen adekvatan trener. U ovom timu postoje zaista talentovani igrači. Prvi korak na putu da Junajted postane konkurentan u borbi za titulu je da pronađe trenera koji će umeti da radi sa ovim timom“, nedvosmislen je Skols.

Nekadašnji kreativac smatra da klub stagnira od odlaska Aleksa Fergusona 2013.

„Pretrpeli smo mnogo bola i još nas čeka na putu do mesta gde želimo da budemo. Junajted je sada pet godina bez trofeja i moglo bi da prođe još dve, tri ili četiri dok ne uđe u borbu za titulu. Videli ste Liverpul i Siti u dve-tri godine, znali su da nadolaze i da će biti konkurenti za titulu. Mi to nemamo otkad je Ser Aleks otišao i nema naznaka da se približavamo. Naprotiv, idemo u suprotnom smeru.“

Geri Nevil, još jedan član generacije Junajteda koja je bila superiorna u međunarodnim i domaćim okvirima, smatra da je eliminacija od Madriđana bila očekivana.

„Prethodno veče ne predstavlja iznenađenje. Bilo koji pristojan tim, borben i sa normalnom organizacijom pobedio bi aktuelni Junajted. To je razlog zašto se nisam radovao nedavnoj pobedi nad Totenhemom“, napisao je Nevil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari