Juventus bez Dušana Vlahovića do kraja januara 1EPA-EFE/Claudio Giovannini

Problemi sa preponama toliko muče Dušana Vlahovića da neće biti u stanju da pomogne saigračima u Juventusu još najmanje četiri utakmice.

Još od kraja oktobra 2022. srpski centarfor nije bio u stanju da se priključi takmičarskoj ekipi Stare dame. Na meču sa Benfikom u Ligi šampiona osetio je bolove u preponama i od tada ne uspeva da se u potpunosti oporavi.

Prema pisanjima italijanskih medija, Vlahović će morati da pauzira do kraja januara, samim tim, propustiće još najmanje četiri utakmice.

Povreda prepona uslovila je da i u Kataru igra u okvirima ograničene minutaže. Iako je i sam tvrdio da je zdrav i sposoban da igra u kontinuitetu, vreme je pokazalo da to baš i nije bilo tačno.

Nadali su se u Juventusu da će se znatno brže oporaviti; Maks Alegri je bio uveren da će svog najboljeg napadača imati na raspolaganju već početkom 2023. ali takve procene nisu bile tačne.

Vlahović sigurno neće igrati u derbiju narednog kola u Napulju, protiv lidera Napolija, kao ni protiv Monce, odnosno Atalante.

Ni dodatna pauza, nažalost, nije garancija da će Vlahović biti spreman da se vrati takmičarskim obavezama već početkom februara i to je ono što naročito brine sve u Staroj dami.

Uprkos povredama važnih igrača, Juventus je u seriji pobeda zbog kojih je došao do drugog mesta u Seriji A.

Trijumfalno je započeo i nastavak sezone, posle Mundijala u Kataru, pobedama nad Kremonezeom i Udinezeom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari