Juventus menja planove zbog Nemanje Matića 1foto EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Stara dama želi da iskoristi priliku koja joj se iznenada ukazala.

Ren je ispao veoma nekorektan prema nekadašnjem reprezentativcu Srbije.

Iz perspektive Nemanje Matića nesporazum je prouzrokovan time što se ispostavilo da u gradu ne postoji internacionalna škola koju bi pohađala njegova deca, uprkos tome što mu je rukovodstvo kluba prilikom letošnjeg potpisivanja ugovora garantovalo da takva škola funkcioniše u samom mestu.

Iskusni fudbaler je tokom prvog dela sezone dao priliku ljudima iz kluba da reše problem, međutim kada je i definitivno ustanovljeno da njegova deca ne mogu u Renu da pohađaju internacionalnu školu Matić je odlučio da momentalno pokupi sovje stvari i sa porodicom se vrati u London.

U želji da se definišu uslovi raskida saradnje bivši reprezentativac Srbije vratio se u grad, odlučan da ne pristane na bilo kakvu vrstu kompromisa.

Ukoliko bude uspeo u nameri da dobije „čiste papire“ iako u 36. godnni života, Matić bi mogao da izabere novu sredinu za nastavak odlične klupske karijere.

Ne samo što su za njegovo znanje i iskustvo zainteresovani i neki drugi francuski klubovi poput Olimpika iz Liona, zatim engleskog Fulama, već je, prema saznanjima Tutosporta, u red stao i slavni Juventus.

Naime, velikan iz Torina stopirao je mogući transfer Džordana Hendersona iz Saudijske Arabije, onog momenta kada je saznao za mogućnost da Matić postane slobodan na tržištu.

Jednostavno, čelnici Juventusa smatraju da bi im se više isplatilo da dovedu slobodnog igrača koji bi imao i manju zaradu u odnosu na Hendersona, koji, pak, ne želi da se obavezuje sa klubom iz Torina do kraja sezone, već na 18 meseci.

Ukoliko bi se transfer ostvario, Matić bi se u Juventusu pridružio Filipu Kostiću i Dušanu Vlahoviću.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari