Nije hteo u Srbiju ali je Čukarički uspeo da vrati fudbalera iz Mančester sitija 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPOR

Slobodan Tedić ponovo će nastupati za belo-crne sa Banovog brda.

Kada je pre tri i po godine potpisao za Mančester siti, Slobodan Tedić verovatno nije mogao ni da pretpostavi da će se relativno brzo vratiti na mesto seniorskog stasavanja.

U jednom intervjuu oko Nove godine, visoki centarfor je, pričajući o svojoj fudbalskoj perspektivi, poručio da ne bi voleo da se vrati u srpski klupski fudbal, međutim, kao što to obično biva, ispostavilo se da je ponuda Čukaričkog da se „vrati korenima“ bila dovoljno ubedljiva.

Lutao je Tedić u prethodnom periodu, nastupao u Holandiji (Cvole), engleskim timovima iz drugog i trećeg ranga (Barnsli i Čarlton) boreći se pritom sa povredama.

Ni u jednoj od sredina nije uspevao da se nametne kao primarna pozicija u samom špicu napada.

Nekadašnji đak Vojvodine igrao je čak i po krilu u Čarltonu zbog čega je bio veoma nesrećan, a kako mu je ugovor sa „građanima“ isticao u junu morao je da povuće konkretan potez.

Čukarički je prepoznao momenat, uspevši da svog nekadašnjeg fudbalera ubedi da potpiše dvogodišnji ugovor.

– U dogovoru sa porodicom, menadžerom i sportskim sektorom Čukaričkog zaključili smo da je najbolje rešenje da se vratim na Banovo brdo. To je najbolje u ovom trenutku, došao sam svojoj kući, proveo sam ovde četiri godine, isti period igrao u inostranstvu. Vraćam se bogatiji za to iskustvo, u želji da pomognem ekipi da se ponovo izbori za plasman u Evropu. Moje je da dam maksimum i da postižem golove – istakao je Tedić.

U prvom mandatu na Banovom brdu, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije postigao je 21 gol na 75 nastupa.

Inače, Tedić je fudbalski stasavao u Vojvodini ali je kao junior odlučio da pređe u Čukarički, uspevši kasnije da se domogne prvog tima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari