Juventusov gubitak 210 miliona evra 1Foto: EPA

Klub iz Torina imao značajno manje prihode od transfera i prodaje ulaznica

Italijanski fudbalski klub Juventus prijavio je gubitak od 210 miliona evra za finansijsku godinu 2020-2021, uglavnom kao posledicu opšte ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa. Prema tom izveštaju „stare dame“, prihod od transfera opao je  za 129 miliona evra, dok je od prodaje karata za utakmice inkasirano 41 milion evra manje u u odnosu na godinu pre.

Mada je uvećana zarada od prodaje televizijskih prava, ukupni minus kluba iz Torina je više nego dvostruko veći u odnosu na sezonu 2019/2020. Zbog toga je Juventus ostao čvrst u stavu da je osnivanje Super lige Evrope, sa 12 članova zatvorenog „društva“, jedini izlaz iz finansijskih problema.

Nije moguće sa sigurnošću predvideti ishod i budući razvoj projekta Super lige, u čiji legitimitet Juventus ostaje uveren“, navedeno je u saopštenju crno-belih sa Apenina, nakon što je u aprilu pukla ideja o separatisanju od regularne Lige šampiona, pod okriljem Evropske fudbalske federacije, jer se devet superligaša pod opštim pritiskom povuklo iz priče.

Uz Juventus su ostali Real Madrid i Barselona. Ta tri kluba pokrenula su pravni slučaj pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu u nameri da ospore, kako smatraju, monopol UEFA na kontrolu takmičenja.

Rok za podnošenje zahteva tom sudu je sledeći mesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari