Kada "poraste" Cicipas bi voleo da bude kao Đoković 1EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Grčki teniser je dva puta u karijeri pobedio srpskog velikana, ali na rimskom Mastersu 2022. nije mu ništa mogao.

Stefanosu Cicipasu nije bilo do priče posle današnjeg poraza u finalu turnira u prestonici Italije, u kom je prvi set izgubio sa 0:6 a u drugom proćerdao vođstvo od 5:2, ali morao je da stane pred publiku i medije. I obrati se svom „dželatu“ Novaku Đokoviću.

”Čestitam ti, Novače! Pokazuješ veliku disciplinu i napore za sve što radiš prethodnih godina. Svakog dana se trudim da dam sve od sebe, nadam se da ću jednog dana doći do nivoa na kojem si ti. Sve nas inspirišeš”, pohvalio je mlađi kolega osvajača 20 grend slem titula i novog „princa“ Rima.

”Prvi put smo trenirali zajedno pre nekoliko godina, mislim u Francuskoj, i za mene je bilo sjajno deliti teren sa tobom. Možda sam mogao tada i da se fotografišem sa tobom, ali nisam mogao ni da sanjam da ću igrati sa tobom kasnije. Dugo je vremena prošlo, ali sam srećan što sam igrao na ovakvom turniru i na jednom od najspektakularnijim terenima na kojima sam bio”, prisetio se peti reket sveta nakon što je Novak poveo sa 7:2 u njihovim duelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari