Kada se probudio shvatio je u kakvom je problemu: Jabusele tvrdi da je u dobrim odnosima sa Partizanom 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Neshvatljivo ponašanje i divljačko obaranje Dantea Egzuma nešto je što će sigurno obeležiti košarkašku karijeru Geršona Jabuselea, koja je posle druge utakmice plej-ofa ozbiljno ugrožena.

Pokušavaju u Madridu da sačuvaju obraz svesni da su se ozbiljno obrukali pred kraj druge utakmice plej-ofa Evrolige.

Nameran i nesportski faul Serhija Ljulja na 1.40 do kraja utakmice proizveo je čitav niz prenaglašenih reakcija i poteza, među kojima je Geršon Jabusele bio neko ko je ponajviše demonstrirao svoju ružnu stranu karaktera.

Zbog njegovog divljačkog obaranja Dantea Egzuma, i to s leđa, australijski reprezentativac doživeo je povredu prsta na nozi.

Svesni problema u koji su zapali, redom su počeli da se izvinjavaju trener Reala, Ćus Mateo, zatim iskusni Ridi Fernandez, dok je danas njihovim stopama krenuo i onaj koji je bacio „petardu“ – Serhio Ljulj.

Poslednji koji je to učinio, a trebalo je da bude prvi, jeste Geršon Jabusele.

Španski mediji danas pišu da je status francuskog košarkaša u Realu krajnje upitan posle svega što se sinoć dogodilo i da bi lako moglo da se desi da ugovor dve strane bude prevremeno raskinut.

Verovanto uvidevši u kakvim je sve problemima, Jabusele se popodne oglasio putem društvene mreže, uputivši izvinjenje crno-belima.

– Duboko se kajem zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportsko ponašanje i prijateljstvo. Moje iskreno izvinjenje Partizanu, klubu sa kojim smo uvek bili u odličnim odnosima, Danteu Egzumu i njegovoj porodici, mojim saigračima, mom klubu i svim navijačima – napisao je Jabusele.

Evroliga bi kazne trebalo da saopšti u toku dana, a nema sumnje da Jabuselea čeka duža suspenzija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari