Kalinić neizvestan za Monako, potraga za rešenjima u hodu 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Nakon trijumfa u baru, protiv Mornara, samo dva dana kasnije, košarkaše Crvene zvezde očekuje novo evroligaško iskušenje. U okviru novog, već drugog duplog programa u Evroligi, crveno-beli će u utorak najpre gosotvati Monaku (19.00), a potom u četvrtak Milanu. Ogromna potrošnja, surovi ritam utakmica i hroničan problem sa povređenim igračima onespokojavaju trenera Dejana Radonjića.

Zvezda je u Evroligi na skoru 2-3, baš kao i Monako, koji je ovoga leta, kao aktuelni osvajač Evrokupa, povećao budžet na impozantnih 14 miliona evra. Trener Zvezdan Mitrović uspeo je tako da u potpunosti promeni ekipu i prilagodi je svojim afinitetima. Došlo je čak trinaest novih igrača, među kojima i naš Danilo Anđušić.

„Ovaj ciklus je vrlo zahtevan. Igrali smo sa Albom, sutradan imali put za Bar, odigrali težak meč, koji je bio dobar za nas. Danas opet put, kao i sutra. Ritam je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme kako možemo. Nema prostora za velike zahvate. Da skupimo snage i napravimo pripireme za mečeve koji slede”, naveo je Radonjić, iskreno govoreći i o kadrovskoj situaciji kao je posle gostovanja u Baru još teža.

„Nikola Ivanović je u izolaciji, Aron Vajt u programu, a pod znakom pitanja je i Kalinić. Radi se o lakšoj povredi, ali videćemo da li će biti spreman. Danas nije trenirao videćemo kako će se razvijati situacija“, zabrinut je šef struke crveno-belih.

Monaku je napad bolji deo igre; jednostavno, trenutno su četvrti najefikasniji tim u Evroligi, a peti su po broju asistiranih poena. Slabiji deo napadačkog arsenala jesu procenti šuta za tri poena (svega 30 odsto), dok defanzivno imaju problema kako na perimetru, a pogotovo pod samim košem.

„Osvajač Evrokupa. Napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. U jednom trenutku je izgledalo da će biti dobar tim, ali angažovanje igrača koji su izuzetno kvalitetni dali su jasan znak da je i taj dobar tim nadograđen. Dosta su pokazali, individulano su jako kvalitetni, Majk Džejms je među najboljima u Evroligi. Ima tu još dosta dobrih igrača. Atletski su takođe dobar tim“, podsetio je trener Radonjić na snagu i odraz Alfe Dialoa, Donta Hola, Ibrahima Fal-Fajea, kao i Jakuba Outare.

U Zvezdi nikako ne uspevaju da se koncentrišu isključivo na temeljan rad i analizu rivala. Povrede i muke sa virusom koorna more crveno-bele. Pred meč sa Monakom sastav će biti kraći za Nikolu Ivanovića i Džejmsa Vjta, sa nekolicinom tek oporavljenih pojedinaca.

„Imali smo niz problema na startu priprema, desila se eskalacija u Minhenu i to se vuče. Pokušavali smo da tražimo najbolja moguća rešenja, jer je u hodu moralo da se razmišlja kako da se napravi balans između povratka igrača u tim i potreba u tom periodu. Imali smo manjak i na treningu“, otkrio je Radonjić.

„Pred Albu smo se spremali sa Ivanovićem i na dan utakmice bez njega, pa se rešenje tražilo kroz utakmicu. Tako je kako je. U ovom ritmu se to i dešava. Problem je što smo imali nepredviđene stvari na pripremama. Da je bilo drugačije, drugačije bi se i nosili. Idemo da damo maksimum, da tražimo rešenja i period kad će doći do stabilizacije i trenažnog procesa kojeg nema i koji je jako potreban da bi ekipa bila na zadovoljavajućem nivou“, naveo je šef struke crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari